Hoe moet u als handelaar uw prijzen aanduiden?

Algemeen

27-11-2018

U moet de prijs of het tarief van producten en diensten schriftelijk en ondubbelzinnig aanduiden. Wanneer de producten uitgestald worden (ťtalage, winkelrek,...) dan moet de prijsaanduiding bovendien leesbaar en goed zichtbaar zijn.

De prijs is de totaalprijs die de consument moet betalen, dat wil dus zeggen inclusief btw en alle andere taksen of diensten die de consument verplicht extra moet betalen. Voor bepaalde goederen moet men bovendien hun prijs per meeteenheid aanduiden.

Wat ben je dan wettelijk verplicht?

De broden dienen niet alleen een stukprijs, maar ook een prijs per kilogram en een juiste benaming te hebben. Logischerwijs wordt hierbij ook het gewicht van het brood aangeduid. De prijs moet bovendien duidelijk leesbaar en ondubbelzinnig zijn en zich op de betreffende producten, op de verpakking of in de nabijheid van het producten vinden. Een correcte prijsaanduiding zou bijvoorbeeld zijn: Volkorenbrood € 2,20 - 800 gram (€ 2,64/kg).

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  20ste editie Belgian Corporate Video Festival
>>> 18-02-2019
Op 6 juni 2019 vindt de 20ste editie van het Belgian Corporate Video Festival plaats in Kinepolis Brussel. Ook dit jaar kunnen de beste corporate videoís verschillende awards winnen in uiteenlopende categorieŽn.

 Beroep  Alternatieve granen - desembroden - gekoelde degen
>>> 13-02-2019
Alimento organiseert op 12 maart een full option opleiding. MichaŽl, Ludovic en Guido zullen tijdens deze opleiding een combinatie doen van deze verschillende technieken en producten.

 Algemeen   Alimento is op zoek naar een nieuwe Opleidingsadviseur Bakkerij
>>> 04-02-2019
Heb jij een hart voor Opleiding en Voeding? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat!

> Alle nieuws