Hoe moet u als handelaar uw prijzen aanduiden?

Algemeen

27-11-2018

U moet de prijs of het tarief van producten en diensten schriftelijk en ondubbelzinnig aanduiden. Wanneer de producten uitgestald worden (étalage, winkelrek,...) dan moet de prijsaanduiding bovendien leesbaar en goed zichtbaar zijn.

De prijs is de totaalprijs die de consument moet betalen, dat wil dus zeggen inclusief btw en alle andere taksen of diensten die de consument verplicht extra moet betalen. Voor bepaalde goederen moet men bovendien hun prijs per meeteenheid aanduiden.

Wat ben je dan wettelijk verplicht?

De broden dienen niet alleen een stukprijs, maar ook een prijs per kilogram en een juiste benaming te hebben. Logischerwijs wordt hierbij ook het gewicht van het brood aangeduid. De prijs moet bovendien duidelijk leesbaar en ondubbelzinnig zijn en zich op de betreffende producten, op de verpakking of in de nabijheid van het producten vinden. Een correcte prijsaanduiding zou bijvoorbeeld zijn: Volkorenbrood € 2,20 - 800 gram (€ 2,64/kg).

Nieuwsoverzicht

 Algemeen   FAVV schrapt controles op zoutgehalte
>>> 13-12-2018
Het FAVV zal vanaf 2019 geen controles meer zullen uitvoeren op het zoutgehalte in het brood. Er zal ook geen peiling meer gedaan worden naar het gebruik van gejodeerd zout.

 Algemeen   Schadelijke koelmiddelen? Boete: 3.000 - 25.000 euro
>>> 11-12-2018
De overheid gaat de controles op uw koeltechnische installaties opvoeren. Een 30-tal inspecteurs gaan op pad om na te gaan of bedrijven de regelgeving inspecteren. Bij vastgestelde inbreuken kunnen boetes oplopen tot 25.000 euro.

 Algemeen   Pyjamadag zoekt bakkers
>>> 03-12-2018
VZW Krijtlijn organiseert op 15 maart 2019 (pyjamadag) een online seminariedag t.v.v. Bednet en zoekt hiervoor nog bakkers die voor het ontbijt willen zorgen.

> Alle nieuws