Hoe moet u als handelaar uw prijzen aanduiden?

Algemeen

27-11-2018

U moet de prijs of het tarief van producten en diensten schriftelijk en ondubbelzinnig aanduiden. Wanneer de producten uitgestald worden (Útalage, winkelrek,...) dan moet de prijsaanduiding bovendien leesbaar en goed zichtbaar zijn.

De prijs is de totaalprijs die de consument moet betalen, dat wil dus zeggen inclusief btw en alle andere taksen of diensten die de consument verplicht extra moet betalen. Voor bepaalde goederen moet men bovendien hun prijs per meeteenheid aanduiden.

Wat ben je dan wettelijk verplicht?

De broden dienen niet alleen een stukprijs, maar ook een prijs per kilogram en een juiste benaming te hebben. Logischerwijs wordt hierbij ook het gewicht van het brood aangeduid. De prijs moet bovendien duidelijk leesbaar en ondubbelzinnig zijn en zich op de betreffende producten, op de verpakking of in de nabijheid van het producten vinden. Een correcte prijsaanduiding zou bijvoorbeeld zijn: Volkorenbrood € 2,20 - 800 gram (€ 2,64/kg).

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw EÚn-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws