Hoe en waarom vraag ik als bakker-banketbakker een erkenning aan?

Ondernemer

13-09-2017

Jongeren kunnen ons vak niet enkel leren op de schoolbanken. Met werkplekleren/duaal leren vindt meer dan de helft van de opleiding plaats op de werkvloer. Dit maakt de opleiding sterker en verhoogt de kansen op werk van de jongeren.

Om van deze vorm van leren een succes te maken zijn jullie, bakkers, onmisbaar. Elke jongere moet terecht kunnen op een kwaliteitsvolle leerplek.

Voortaan ook vanuit voltijdse scholen
Sinds kort zijn er ‘duale leertrajecten’ uitgewerkt, die georganiseerd worden door scholen uit zowel het voltijds onderwijs, het deeltijds onderwijs als de leertijd.

De volgende 6 scholen doen mee ‘brood- en banketbakkerij duaal’: Kogeka Geel, Technisch atheneum Wemmel, Hotelschool Hasselt, Syntra Brugge, Syntra Aalst en Syntra Berchem.

Erkenning aanvragen via de App
Een jongere kansen geven begint met een vraag tot erkenning van je werkplek via app.werkplekduaal.be.

Concreet
Indien het niet gaat om één van de 6 genoemde scholen, vraag dan je erkenning aan voor de “gewone” opleiding ‘brood- en banketbakker’. 

Werk je met één van de 6 scholen samen én geeft de school aan dat je leerling het duaal leertraject zal volgen, vraag dan je erkenning aan voor de opleiding ‘brood- en banketbakker duaal’. Een erkenning is 5 jaar geldig.

Verdere info is terug te vinden op de website van Alimento: http://www.alimento.be/nl/onderwijs/secundair-onderwijs/duaal-leren-oao

Bij vragen kan er contact opgenomen worden met Lieve Van Camp (lieve.van.camp@alimento.be

 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws