Gratis risicoanalyses op maat van de bakker

Ondernemer

31-08-2017

OiRA - Online interactive Risk Assessment - is een online tool om risicoanalyses op het gebied van gezondheid en veiligheid op uw werkplek uit te voeren. In september wordt er met enkele bakkerijen proef gedraaid.

Wolters Kluwer medewerkers ontwikkelden de OiRA tool in opdracht van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Het is een eenvoudig, gratis tool voor een degelijk risicobeoordelingsproces, ontwikkelt met Europese steun.

Hiervoor werden twee bakkerijen bezocht. “De tool zal opgebouwd worden zoals de werkwijze loopt op de werkvloer”, licht Guido Devillé van Alimento toe. “In de app zal er post per post worden uitgelegd welk risico dit inhoudt. In september wordt er met enkele bakkerijen proef gedraaid.” 

"De tool wordt een meerwaarde en steun voor alle bakkers" 

De OiRA tool wordt ondersteund door Alimento, FOD Toezicht op het Welzijn op het Werk, Bakkers Vlaanderen, FGBB en Provikmo. “Doorheen heel het traject werd gestreefd naar gebruiksvriendelijkheid en eenvoud waar mogelijk - rekening houdend met de wettelijke verplichten. De bakker bekijkt stap voor stap hoe hij dit in zijn bedrijf kan toepassen en kan hier aan verder werken wanneer het voor hem past. De tool zal opgenomen worden in de bakkersopleidingen. Door een mooie mix van invalshoeken en ervaring is het een leerrijk en interessant traject geworden. De tool wordt zonder twijfel een meerwaarde en steun voor alle Belgische bakkers. De bedoeling is om tegen december 2017 operationeel te zijn. Voor geïnteresseerden regionale besturen organiseren we de nodige infomomenten.”

https://oiraproject.eu/nl
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws