Gorgonzola-ijs met vijgen en ham beste ijssmaak van ons land

Beroep

23-02-2018

Mathieu Eyckmans van Ijssalon Oyya in Brugge is de nieuwe Belgisch Kampioen Gelato geworden. Hij won een spannende en goed bezette Gelato Festival Challenge in de Carpigiani Gelato University in Zandhoven (Antwerpen).

Met Eyckmans koos de vakjury niet meteen voor de meest evidente ijssmaak. Hij verraste iedereen met zijn gorgonzola-ijs met een variegato van vijgen en gekarameliseerde ham.

Mathieu Eyckmans schrijft niet enkel de nationale titel op zijn naam, hij krijgt ook net als de nummer twee een ticket voor het Europees Kampioenschap in 2020 in Italië. Ook voor de kersverse kampioen was de keuze van de jury een verrassing van formaat.

 

“Natuurlijk had ik dit niet verwacht. Toch zeker niet met deze smaak”, getuigt Mathieu Eyckmans van Oyya. “Hoe ben ik op gorgonzola-ijs gekomen? Mensen eten graag kaas na een lekkere maaltijd. Maar het schrikt hen wel af in ijs. Ik had er bovendien ook nog nooit iets mee gedaan in ons salon. Dus daarom besloot ik de twee tot één heerlijk dessert te maken. Het scherpe van de gorgonzola combineer ik met het zoete van de vijg. En de ham? Wel, gewoon lekker gekarameliseerd om het wat aan te zoeten en zo word je dus blijkbaar Belgisch kampioen. Heerlijk.”

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   De nieuwe werkbaarheidscheque: hoe werkt die precies?
>>> 06-08-2019
Word je geconfronteerd met medewerkers die gedemotiveerd zijn, last hebben van overmatige stress of het werkplezier kwijt zijn? Hoe moet je daar als werkgever mee omgaan?

> Alle nieuws