Goed gedaan! 22% minder zout in brood

Zout

26-09-2013

De voedingssector verlaagde de voorbije jaren het zoutgehalte aanzienlijk. Kijk snel hoe de andere producten het gedaan hebben.

Enkele jaren geleden bond minister Onkelinckx de strijd aan met zout. De witte smaakmaker is immers de directe oorzaak van heel wat hart- en vaatziekten. Het zoutgehalte van de Belgische voeding is ondertussen flink gedaald en dat is voor een groot deel te danken aan ons de bakkers.

Meer dan een kleine aanmoediging om met extra aandacht de wettelijke zoutnorm in het oog te houden was niet nodig om een mooie bijdrage te leveren aan de gezondheid van onze klanten. 22% is een prachtig resultaat.

We zetten voor de volledigheid nog even op een rijtje hoe andere producten het ervan af brachten. 

  • Vleesproducten (van -16% tot -36%),
  • Soepen in poedervorm (-17%),
  • Bereide maaltijden (-15% tot -29%)
  • Kazen (van -7,5% tot -20%)