Geen verbod op plastic zakjes

Algemeen

02-08-2017

Er komt voorlopig geen Vlaams verbod op plastic zakjes. Bakkers Vlaanderen Ė dat het verbod absoluut wilde vermijden - haalt hiermee zijn slag thuis.

In februari kondigde Joke Schauvliege een verbod op plastic wegwerpzakjes aan. Het decreet moest wel nog gestemd worden binnen de Vlaamse regering, maar daar is het finaal afgeketst door Open VLD.

'Ik neem liever maatregelen samen met de sector', zegt vice-minister-president Bart Tommelein (Open VLD). Een van de opties is om een prijs door te rekenen per zakje. Bakkers Vlaanderen steunt dit idee. “We hebben in het verleden gezien dat dat werkt. Het betalend maken van de zakjes heeft geleid tot minder plastic. Nog een alternatief zijn herbruikbare zakken. Zo heeft de provincie West-Vlaanderen voor de ‘Dag van de klant’ 15.000 herbruikbare stoffen zakken besteld.

Zo wordt Vlaanderen de enige regio in ons land waar de zakjes nog zijn toegestaan. Wallonië verbood eind vorig jaar al plastic zakjes voor eenmalig gebruik. In Brussel komt er een verbod vanaf september.
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  20ste editie Belgian Corporate Video Festival
>>> 18-02-2019
Op 6 juni 2019 vindt de 20ste editie van het Belgian Corporate Video Festival plaats in Kinepolis Brussel. Ook dit jaar kunnen de beste corporate videoís verschillende awards winnen in uiteenlopende categorieŽn.

 Beroep  Alternatieve granen - desembroden - gekoelde degen
>>> 13-02-2019
Alimento organiseert op 12 maart een full option opleiding. MichaŽl, Ludovic en Guido zullen tijdens deze opleiding een combinatie doen van deze verschillende technieken en producten.

 Algemeen   Alimento is op zoek naar een nieuwe Opleidingsadviseur Bakkerij
>>> 04-02-2019
Heb jij een hart voor Opleiding en Voeding? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat!

> Alle nieuws