Geen verbod op plastic zakjes

Algemeen

02-08-2017

Er komt voorlopig geen Vlaams verbod op plastic zakjes. Bakkers Vlaanderen dat het verbod absoluut wilde vermijden - haalt hiermee zijn slag thuis.

In februari kondigde Joke Schauvliege een verbod op plastic wegwerpzakjes aan. Het decreet moest wel nog gestemd worden binnen de Vlaamse regering, maar daar is het finaal afgeketst door Open VLD.

'Ik neem liever maatregelen samen met de sector', zegt vice-minister-president Bart Tommelein (Open VLD). Een van de opties is om een prijs door te rekenen per zakje. Bakkers Vlaanderen steunt dit idee. “We hebben in het verleden gezien dat dat werkt. Het betalend maken van de zakjes heeft geleid tot minder plastic. Nog een alternatief zijn herbruikbare zakken. Zo heeft de provincie West-Vlaanderen voor de ‘Dag van de klant’ 15.000 herbruikbare stoffen zakken besteld.

Zo wordt Vlaanderen de enige regio in ons land waar de zakjes nog zijn toegestaan. Wallonië verbood eind vorig jaar al plastic zakjes voor eenmalig gebruik. In Brussel komt er een verbod vanaf september.
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws