Geen verbod op plastic zakjes

Algemeen

02-08-2017

Er komt voorlopig geen Vlaams verbod op plastic zakjes. Bakkers Vlaanderen dat het verbod absoluut wilde vermijden - haalt hiermee zijn slag thuis.

In februari kondigde Joke Schauvliege een verbod op plastic wegwerpzakjes aan. Het decreet moest wel nog gestemd worden binnen de Vlaamse regering, maar daar is het finaal afgeketst door Open VLD.

'Ik neem liever maatregelen samen met de sector', zegt vice-minister-president Bart Tommelein (Open VLD). Een van de opties is om een prijs door te rekenen per zakje. Bakkers Vlaanderen steunt dit idee. “We hebben in het verleden gezien dat dat werkt. Het betalend maken van de zakjes heeft geleid tot minder plastic. Nog een alternatief zijn herbruikbare zakken. Zo heeft de provincie West-Vlaanderen voor de ‘Dag van de klant’ 15.000 herbruikbare stoffen zakken besteld.

Zo wordt Vlaanderen de enige regio in ons land waar de zakjes nog zijn toegestaan. Wallonië verbood eind vorig jaar al plastic zakjes voor eenmalig gebruik. In Brussel komt er een verbod vanaf september.
 

Nieuwsoverzicht

 Algemeen   FAVV schrapt controles op zoutgehalte
>>> 13-12-2018
Het FAVV zal vanaf 2019 geen controles meer zullen uitvoeren op het zoutgehalte in het brood. Er zal ook geen peiling meer gedaan worden naar het gebruik van gejodeerd zout.

 Algemeen   Schadelijke koelmiddelen? Boete: 3.000 - 25.000 euro
>>> 11-12-2018
De overheid gaat de controles op uw koeltechnische installaties opvoeren. Een 30-tal inspecteurs gaan op pad om na te gaan of bedrijven de regelgeving inspecteren. Bij vastgestelde inbreuken kunnen boetes oplopen tot 25.000 euro.

 Algemeen   Pyjamadag zoekt bakkers
>>> 03-12-2018
VZW Krijtlijn organiseert op 15 maart 2019 (pyjamadag) een online seminariedag t.v.v. Bednet en zoekt hiervoor nog bakkers die voor het ontbijt willen zorgen.

> Alle nieuws