Geen verbod op plastic zakjes

Algemeen

02-08-2017

Er komt voorlopig geen Vlaams verbod op plastic zakjes. Bakkers Vlaanderen Ė dat het verbod absoluut wilde vermijden - haalt hiermee zijn slag thuis.

In februari kondigde Joke Schauvliege een verbod op plastic wegwerpzakjes aan. Het decreet moest wel nog gestemd worden binnen de Vlaamse regering, maar daar is het finaal afgeketst door Open VLD.

'Ik neem liever maatregelen samen met de sector', zegt vice-minister-president Bart Tommelein (Open VLD). Een van de opties is om een prijs door te rekenen per zakje. Bakkers Vlaanderen steunt dit idee. “We hebben in het verleden gezien dat dat werkt. Het betalend maken van de zakjes heeft geleid tot minder plastic. Nog een alternatief zijn herbruikbare zakken. Zo heeft de provincie West-Vlaanderen voor de ‘Dag van de klant’ 15.000 herbruikbare stoffen zakken besteld.

Zo wordt Vlaanderen de enige regio in ons land waar de zakjes nog zijn toegestaan. Wallonië verbood eind vorig jaar al plastic zakjes voor eenmalig gebruik. In Brussel komt er een verbod vanaf september.
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Online veilingen bakkerswinkels
>>> 20-05-2019
VH Auctions organiseert begin juni vier online veilingen ter verkoop van een industriŽle bakkerij met 8 winkelpunten.

 Algemeen   Brochure 'Zelfstandige worden'
>>> 20-05-2019
Om kandidaat-ondernemers te helpen de oprichting van een onderneming tot een goed einde te brengen, heeft de Algemene Directie K.M.O.-beleid van de FOD Economie de informatiebrochure "Zelfstandige worden" geschreven.

 Algemeen   Ontdek de kracht van corporate video voor uw bedrijf
>>> 07-05-2019
Wilt u weten wat videocommunicatie voor uw bedrijf kan betekenen? Kom dan op donderdag 6 juni 2019 naar het Belgian Corporate Video Festival in Kinepolis Brussel.

> Alle nieuws