Gault&Millau smelt voor chocolade en patisserie

Beroep

01-12-2015

Gault&Millau lanceert voor het eerst een gids die volledig in het teken staat van Chocolade en Patisserie. Op basis van anonieme proeverijen zijn er 85 chocolatiers en patissiers in opgenomen. Er is ook een website aan gekoppeld.

"We hebben deze werkelijk unieke gids uitgewerkt om de vele ambachtslieden die actief zijn in de sector onder de aandacht te brengen", stelt hoofdredacteur Philippe Limbourg.

Zoals gebruikelijk bij Gault&Millau werden de keuzes met de grootste redactionele onafhankelijkheid gemaakt op basis van de visuele en smaakeigenschappen van elk geproefd item. In tegenstelling tot de restaurants in de klassieke gids krijgen de chocolatiers en patissiers geen quotering; zij worden vermeld per gemeente en vervolgens in alfabetische volgorde. "Verder onderscheiden evenwel twee winnaars in de categorie ‘ontdekking van het jaar’. Onder chocolatiers gaat Jitsk in Antwerpen met de titel lopen. Bij de patissiers gaat deze eer naar Fabrice Collignon in Brussel."

De gids voor Chocolade en Patisserie 2016 telt 108 pagina’s om van te smullen en kost 9,95 euro in de winkel of via shop.gaultmillau.be.