Expo's Antwerpen koekenstad

Antwerpen

06-03-2015

Na de Antwerp Chocolate Week en Pateekes Week is het nog niet over wat betreft Antwerpen Koekenstad. Ook de komende maanden word je nog ondergedompeld in een wereld van koekjes en chocolade.

De tentoonstellingen De Beukelaer’s Fabrieken, Biscuits Parein Wereldwijd en Antwerpen Koekenstad zijn tentoonstellingen die je moet gezien hebben. Wij stellen ze alvast even kort aan je voor.  

  • DE BEUKELAER'S FABRIEKEN

De expo toont de smakelijke erfenis die Edward de Beukelaer en zijn familie nalieten met een schat aan documentatie, foto’s en andere memorabilia uit de archieven van het bedrijf. Reclameplaten, wikkels en koekendozen laten zien hoe Biscuits De Beukelaer de smaak van de tijd op de voet volgt.

Een nooit eerder vertoonde fotoreeks en filmdocumentaire uit de jaren twintig, gemaakt in de toenmalige fabriek bij het Centraal Station van Antwerpen, nemen de bezoeker van de expo mee terug in de tijd.

Letterenhuis
Minderbroedersstraat 22
2000 Antwerpen
14 februari t.e.m. 30 mei 2015
open op di, wo, do en za, van 10 tot 17u
toegang 5 euro | 3 euro | gratis

  • BISCUITS PAREIN WERELDWIJD

Deze smaakvolle presentatie in het kijkdepot van het MAS toont de privécollectie van Dimitri Parein. Hij is de achter- achterkleinzoon van graanhandelaar Edouard Parein, die in 1890 de koekjesfabriek Parein oprichtte. Je ontdekt er nostalgische affiches, typische blikken koekjesdozen uit grootmoeders tijd en prachtig promomateriaal dat je terugvoert naar de jaren van de Antwerpse én wereldwijd verspreide Parein koekjes. 

MAS / Kijkdepot +2
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen
14 februari t.e.m. 31 mei 2015
open van di tot zo, van 10 tot 17u
gratis toegang

  • ANTWERPEN KOEKENSTAD 

Op de binnenkoer van dit mooie complex ziet u in meer dan
100 m² panelen de historiek van meer dan 100 jaar Antwerpse
industriële en ambachtelijke confiserie-, biscuit-, koekjes- en
chocoladeproductie. Naast de geschiedenis van de Koekenstad, belichten we Parein en De Beukelaer van bij hun ontstaan, de vernieling door de V1 en V2 bommen op het einde van WOII, de heropbloei eind jaren vijftig en fusie tot General Biscuits. U zal verwonderd zijn door zoveel bijna verloren gegaan erfgoed!

ADVN
Lange Leemstraat 26
2018 Antwerpen
30 januari t.e.m. 27 maart 2015
open van ma tot vr, van 9 tot 16u
gratis toegang

Meer info: Antwerpen Koekenstad Expo