Enkel nog gejodeerd zout bij de bakker

Zout

 Veel collega's gebruiken al jodiumzout 

16-07-2012

Bakkers Vlaanderen en partners vragen grossisten om gejodeerd zout standaard als bakkerszout te leveren.

Om het jodiumtekort van de Belgische bevolking te bestrijden wordt het gebruik van gejodeerd zout in de bakkerijsector al sinds 2009 sterk aangemoedigd. Met het oog op een verdere verbetering van het welzijn van de bakkersklanten zal Bakkers Vlaanderen nu in samenwerking met de federatie voor grote bakkerijen, de Hoge Gezondheidsraad, het FAVV en het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid in een brief de grossisten en leveranciers van zout vragen om gejodeerd zout voortaan standaard  te leveren bij de bakker.

Veel bakkers gebruiken vandaag al gejodeerd zout, maar recent onderzoek toont aan dat we nog beter zouden kunnen. Veel bakkers gebruiken nog altijd gewoon keukenzout, omdat hun grossist dat nu eenmaal altijd levert. Door de leveranciers te overtuigen van de verdeling van gejodeerd zout als bakkerszout hopen de partners het jodiumtekort bij de Belgische bevolking verder terug te dringen.

Zoutnorm

Gewoon keukenzout zou enkel nog op de expliciete vraag van de bakker geleverd worden. Door het het gebruik van jodiumzout draagt de bakker actief bij aan de gezondheid van zijn klanten. Opgepast! Het gebruik van gejodeerd zout is geen vrijgeleide om meer zout te gaan toevoegen. De wettelijke zoutnorm geldt ook voor jodiumzout.

> Blog: We vroeger collega's of ze al jodiumzout gebruiken     

 Algemeen   Brood is gezond: een kant-en-klare presentatie voor je plasmascherm
>>> 21-09-2012
Er was weer heel wat te doen over dieetgoeroes die o.a. brood van het menu willen schrappen. Onzin natuurlijk, daar is iedereen het ondertussen wel over eens. Deze gratis presentatie zet de gezondheidstroeven van brood nog eens mooi op een rij.

Zout, suiker en vet zijn niet helemaal weg te denken uit onze voeding
>>> 17-08-2019
Zout, suiker en vet worden toegevoegd aan levensmiddelen omwille van de smaak, maar er zijn ook belangrijke technologische redenen.

 Zout  Enkel nog gejodeerd zout bij de bakker
>>> 16-07-2012
Bakkers Vlaanderen en partners vragen grossisten om gejodeerd zout standaard als bakkerszout te leveren.