Einde papieren maaltijdcheque in zicht

Ondernemer

25-07-2014

Belangrijke info voor wie zijn betaalmogelijkheden zo klantvriendelijk mogelijk wil houden. Een nieuw kb regelt de overgang naar de elektronische maaltijdscheque.

De papieren maaltijdcheque zal op 1 januari 2016 volledig van het toneel verdwenen zijn. Wie vandaag maaltijdcheques aanvaart en dat in de toekomst wil blijven doen, neemt best zo snel mogelijk maatregelen.

Vanaf 1 oktober 2015 worden enkel nog elektronische maaltijdcheques toegekend. De papieren cheques die in de loop van 2015 zijn uitgedeeld, moeten voor 31 december 2015 opgebruikt worden, want vanaf 1 januari 2016 kunnen consumenten nergens nog met papieren maaltijdcheques terecht.

Waarom elektronisch?

Een belangrijk voordeel van de elektronische maaltijdscheque is zonder twijfel de tijdswinst en de bijhorende besparing. Je moet de cheques niet meer aan de kassa controleren, verzamelen en sorteren. En mocht je als werkgever je medwerkers maaltijdcheques geven dan moet je die niet meer elke maand zelf aan hen overhandigen. 

Wat te doen?

- Vraag aan de leverancier van je betaalterminal of deze aangepast is voor de elektronische maaltijdcheque. 

- Nog geen betaalterminal? Dan is het interessant om de aankoop of huur van een terminal in overweging te nemen. Op de meeste nieuwe betaalterminals kunnen ook elektrionische maaltijdcheques gebruikt worden. Je moet dus geen aparte terminal kopen of huren. 

Cash geld verdwijnt stilaan uit de portefeuille en maakt plaats voor betaalkaarten. Bovendien verwachten we dat ook betalingen met smartphones in de nabije toekomst een hoge vlucht zullen nemen.  

> Leden van Bakkers Vlaanderen kunnen gebruik maken van het voordelig aanbod van CCV voor een betaalterminal