Doorbraak 'contactloos elektronisch betalen'

Algemeen

03-03-2014

Zullen klanten binnenkort verwachten te kunnen betalen met hun smartphone of via een simpele tik van de bankkaart tegen de betaalterminal? Ja. Dat zullen ze.

Bij 'contactloze' betalen moet de klant zijn betaalkaart niet meer in de betaalterminal stoppen, maar volstaat het de kaart in de buurt van het toestel te houden. Interessant om snel en makkelijk te betalen voor kleinere aankopen.

Op dezelfde manier en met dezelfde techniek kan ook met de mobiele telefoon afgerekend worden. De systemen die hiervoor gebruikt worden variëren van een elektronische portefeuille zoals proton tot een rechtstreekse kreditering van de zichtrekening.

Zonder terminal

Naast dit alles rollen verschillende banken hun mobiele betaalapps uit. Die maken betalingen mogelijk  zonder dat er zelfs een betaalterminal aan te pas komt. 

Wanneer?

De snelheid waarmee al deze systemen gemeengoed zullen worden hangt af van verschillende factoren. Ondernemers en instanties die contactloze betalingen willen aanvaarden moeten daarvoor een geschikte terminal hebben. Terminals van de nieuwste generatie zijn hiervoor overigens al uitgerust. In heel wat betaalkaarten, waaronder Mastercard, is de nieuwe technologie eveneens al geïntegreerd en de betaalapps zijn nu al te downloaden.  

De klant wil snel en efficiënt afrekenen. Cash geraakt in snel tempo in onbruik en nieuwe betaaltoepassingen zullen in de nabije toekomst terrein winnen. Dat staat vast. Tussen haakjes de nieuwe terminals van onze partner CCV zijn klaar voor het contactloos betalen.

Op youtube vonden we enkele verhelderende filmpjes. 

Contactloos betalen met de kaart

Mobiele betaalapp

Contactloos betalen met mobiele telefoon

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws