Doorbraak 'contactloos elektronisch betalen'

Algemeen

03-03-2014

Zullen klanten binnenkort verwachten te kunnen betalen met hun smartphone of via een simpele tik van de bankkaart tegen de betaalterminal? Ja. Dat zullen ze.

Bij 'contactloze' betalen moet de klant zijn betaalkaart niet meer in de betaalterminal stoppen, maar volstaat het de kaart in de buurt van het toestel te houden. Interessant om snel en makkelijk te betalen voor kleinere aankopen.

Op dezelfde manier en met dezelfde techniek kan ook met de mobiele telefoon afgerekend worden. De systemen die hiervoor gebruikt worden variëren van een elektronische portefeuille zoals proton tot een rechtstreekse kreditering van de zichtrekening.

Zonder terminal

Naast dit alles rollen verschillende banken hun mobiele betaalapps uit. Die maken betalingen mogelijk  zonder dat er zelfs een betaalterminal aan te pas komt. 

Wanneer?

De snelheid waarmee al deze systemen gemeengoed zullen worden hangt af van verschillende factoren. Ondernemers en instanties die contactloze betalingen willen aanvaarden moeten daarvoor een geschikte terminal hebben. Terminals van de nieuwste generatie zijn hiervoor overigens al uitgerust. In heel wat betaalkaarten, waaronder Mastercard, is de nieuwe technologie eveneens al geïntegreerd en de betaalapps zijn nu al te downloaden.  

De klant wil snel en efficiënt afrekenen. Cash geraakt in snel tempo in onbruik en nieuwe betaaltoepassingen zullen in de nabije toekomst terrein winnen. Dat staat vast. Tussen haakjes de nieuwe terminals van onze partner CCV zijn klaar voor het contactloos betalen.

Op youtube vonden we enkele verhelderende filmpjes. 

Contactloos betalen met de kaart

Mobiele betaalapp

Contactloos betalen met mobiele telefoon

Nieuwsoverzicht

 Algemeen   FAVV schrapt controles op zoutgehalte
>>> 13-12-2018
Het FAVV zal vanaf 2019 geen controles meer zullen uitvoeren op het zoutgehalte in het brood. Er zal ook geen peiling meer gedaan worden naar het gebruik van gejodeerd zout.

 Algemeen   Schadelijke koelmiddelen? Boete: 3.000 - 25.000 euro
>>> 11-12-2018
De overheid gaat de controles op uw koeltechnische installaties opvoeren. Een 30-tal inspecteurs gaan op pad om na te gaan of bedrijven de regelgeving inspecteren. Bij vastgestelde inbreuken kunnen boetes oplopen tot 25.000 euro.

 Algemeen   Pyjamadag zoekt bakkers
>>> 03-12-2018
VZW Krijtlijn organiseert op 15 maart 2019 (pyjamadag) een online seminariedag t.v.v. Bednet en zoekt hiervoor nog bakkers die voor het ontbijt willen zorgen.

> Alle nieuws