Doorbraak 'contactloos elektronisch betalen'

Algemeen

03-03-2014

Zullen klanten binnenkort verwachten te kunnen betalen met hun smartphone of via een simpele tik van de bankkaart tegen de betaalterminal? Ja. Dat zullen ze.

Bij 'contactloze' betalen moet de klant zijn betaalkaart niet meer in de betaalterminal stoppen, maar volstaat het de kaart in de buurt van het toestel te houden. Interessant om snel en makkelijk te betalen voor kleinere aankopen.

Op dezelfde manier en met dezelfde techniek kan ook met de mobiele telefoon afgerekend worden. De systemen die hiervoor gebruikt worden variëren van een elektronische portefeuille zoals proton tot een rechtstreekse kreditering van de zichtrekening.

Zonder terminal

Naast dit alles rollen verschillende banken hun mobiele betaalapps uit. Die maken betalingen mogelijk  zonder dat er zelfs een betaalterminal aan te pas komt. 

Wanneer?

De snelheid waarmee al deze systemen gemeengoed zullen worden hangt af van verschillende factoren. Ondernemers en instanties die contactloze betalingen willen aanvaarden moeten daarvoor een geschikte terminal hebben. Terminals van de nieuwste generatie zijn hiervoor overigens al uitgerust. In heel wat betaalkaarten, waaronder Mastercard, is de nieuwe technologie eveneens al geïntegreerd en de betaalapps zijn nu al te downloaden.  

De klant wil snel en efficiënt afrekenen. Cash geraakt in snel tempo in onbruik en nieuwe betaaltoepassingen zullen in de nabije toekomst terrein winnen. Dat staat vast. Tussen haakjes de nieuwe terminals van onze partner CCV zijn klaar voor het contactloos betalen.

Op youtube vonden we enkele verhelderende filmpjes. 

Contactloos betalen met de kaart

Mobiele betaalapp

Contactloos betalen met mobiele telefoon

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Online veilingen bakkerswinkels
>>> 20-05-2019
VH Auctions organiseert begin juni vier online veilingen ter verkoop van een industriŽle bakkerij met 8 winkelpunten.

 Algemeen   Brochure 'Zelfstandige worden'
>>> 20-05-2019
Om kandidaat-ondernemers te helpen de oprichting van een onderneming tot een goed einde te brengen, heeft de Algemene Directie K.M.O.-beleid van de FOD Economie de informatiebrochure "Zelfstandige worden" geschreven.

 Algemeen   Ontdek de kracht van corporate video voor uw bedrijf
>>> 07-05-2019
Wilt u weten wat videocommunicatie voor uw bedrijf kan betekenen? Kom dan op donderdag 6 juni 2019 naar het Belgian Corporate Video Festival in Kinepolis Brussel.

> Alle nieuws