Doe mee aan de Laureaten van de arbeid

Algemeen

11-04-2014

Tot 20 juni kan je een aanvraag doen om een erkenning te krijgen als Laureaat van de Arbeid.

Meer specifiek gaat het om een label ‘Toekomst in het beroep’, een label ‘Ervaring en Innovatie’, of een label ‘Expert’.

De ‘Laureaten van de Arbeid’ is een organisatie van het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid, in samenwerking met de representatieve werknemersorganisaties en de beroepsverenigingen.

Wat is nieuw?

Voortaan zijn er drie categorieën eigen aan de sectoren ‘Broodbakkerij, Banketbakkerij, Ambachtelijke IJsbereidingen en Chocoladebewerking’. U kiest zelf in welke categorie u zich inschrijft. Het gaat om het label ‘Toekomst in het beroep’ (5 jaar ervaring), een label ‘Ervaring en Innovatie’ (15 jaar), of een label ‘Expert’ (20 jaar). Voorheen kon je pas een zilveren ereteken aanvragen als je al een bronzen had. Nu kan je meteen voor een label ‘Ervaring en Innovatie’ gaan.

Wie mag deelnemen?

Alle personen die tewerkgesteld zijn in de sectoren ‘Broodbakkerij, Banketbakkerij, Ambachtelijke IJsbereidingen en Chocoladebewerking’ zonder onderscheid van graad of functie. Raadpleeg het volledige reglement op www.iret-kiea.be.

Waarom inschrijven?

- Omdat je je werk goed doet en je daar best trots op mag zijn.
- Omdat het je de mogelijkheid biedt je talenten te benadrukken en je inzet voor je beroep te bewijzen.
- Omdat deze titel en dit ereteken een meerwaarde zijn voor je loopbaan, je zaak, je bedrijf.
- Omdat een label je de kans biedt uit de schaduw te treden met je werk en je een voorbeeld wordt voor de collega’s.

Hoe inschrijven ?

Het inschrijvingsformulier en het reglement kan je verkrijgen via het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid – Visverkopersstraat 13 bus 11 te 1000 Brussel (fax : 02/514.05.93). Je kan ze ook via de website (www.iret-kiea.be) of via e-mail aanvragen (info@iret-kiea.be). De uiterste inschrijvingsdatum is vastgelegd op 20 juni 2014.

Veel succes!