Dienstverlening IPV en Viafonds voortaan op Alimento.be

Algemeen

04-10-2016

IPV vzw, de Fondsen Tweede Pijler en de Waarborg- en Sociale Fondsen van de voedingsindustrie bundelen hun diensten voortaan op een gemeenschappelijk platform. Alimento wordt de nieuwe merknaam voor alle sectorale diensten voor voedingsbedrijven.

De opleidingen en het personeels- en organisatieadvies van IPV vzw vind je nu dus terug op www.alimento.be. Dit samen met de informatie over het aanvullend pensioen en de sociale financiële voordelen voor arbeiders en bedienden. 

Wat vind je als voedingsbedrijf op Alimento.be?

Personeel- en organisatieadvies bij de verschillende stappen in je HR-proces en een overzicht van onze ondersteuning hierbij.

Opleidingen en informatie over het sectoraal opleidingsplan en onze financiële steun bij opleidingen.

Tools

Voedselveiligheid & kwaliteit: opleidingen en begeleidingen.

Tussenkomsten sociaal fonds: stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), aanvullende vergoeding langdurige ziekte, syndicale premie, syndicale vorming, ...

Aanvullend pensioen arbeiders en bedienden voedingsindustrie.

Nieuwsoverzicht

 Algemeen   FAVV schrapt controles op zoutgehalte
>>> 13-12-2018
Het FAVV zal vanaf 2019 geen controles meer zullen uitvoeren op het zoutgehalte in het brood. Er zal ook geen peiling meer gedaan worden naar het gebruik van gejodeerd zout.

 Algemeen   Schadelijke koelmiddelen? Boete: 3.000 - 25.000 euro
>>> 11-12-2018
De overheid gaat de controles op uw koeltechnische installaties opvoeren. Een 30-tal inspecteurs gaan op pad om na te gaan of bedrijven de regelgeving inspecteren. Bij vastgestelde inbreuken kunnen boetes oplopen tot 25.000 euro.

 Algemeen   Pyjamadag zoekt bakkers
>>> 03-12-2018
VZW Krijtlijn organiseert op 15 maart 2019 (pyjamadag) een online seminariedag t.v.v. Bednet en zoekt hiervoor nog bakkers die voor het ontbijt willen zorgen.

> Alle nieuws