Demo foodpairing in de bakkerij door Steve Desmedt was succes

West-Vlaanderen

27-11-2013

In het Bakkerijmuseum van Veurne gaf kersvers Europees kampioen bakken een zeer gesmaakte workshop over food-pairing in de bakkerij.

Voorzitter van de bond Oostende Steve Desmedt is een bezige bij. Enkele weken terug toonden hij en zijn collega's van het Belgische team zich de beste op het EK bakkerij. Niet veel later gaf hij een knappe workshop ‘Food-pairing in de bakkerij' in het bakkerijmuseum.

Food-pairing is de clash van aroma’s waarbij nieuwe smaakcombinaties centraal staan. In de gastronomische wereld is food-pairing al stevig ingeburgerd en ook in de bakkerijwereld groeit de interesse.

Het was dus de hoogste tijd voor een workshop met een echte specialist. Ooit al eens geprobeerd roggebrood met koude tomatenpuree, een borrelnootje of peperkoek te eten? Niemand bleef op zijn honger zitten. Dat is zeker.

Ons beroep

Omdat het zo een mooie promotie is voor ons prachtige beroep en omdat we het zelf niet beter zouden kunnen beschrijven, geven we je letterlijk het stukje over Steve uit het persbericht van het Bakkerijmuseum:  

"De bakker uit Oostende maakte ter plekke drie verschillende soorten brood, het ene al lekker als het andere. Bovendien vertelde de man met zo veel passie over zijn beroep, dat je als toeschouwer het idee kreeg dat bakker het mooiste en leukste beroep ter wereld is. Voeg daar nog de heerlijke geuren van vers brood aan toe en je waant je echt in het paradijs."