De nieuwe werkbaarheidscheque: hoe werkt die precies?

Algemeen

06-08-2019

Word je geconfronteerd met medewerkers die gedemotiveerd zijn, last hebben van overmatige stress of het werkplezier kwijt zijn? Hoe moet je daar als werkgever mee omgaan?

Je kan als werkgever online een werkbaarheidscheque aankopen bij de Vlaamse overheid. Met die cheque kan je dan jouw onderneming laten scannen op vlak van werkbaarheid. Zo krijg je een scherp beeld van de sterktes en werkpunten op vlak van werkbaar werk.

Je kan de cheque ook gebruiken om je te laten bijstaan bij het opstellen van een actieplan of het bekijken van mogelijke acties. Dat kunnen soms kleine, praktische maatregelen en tips zijn die de werkomstandigheden duurzaam kunnen verbeteren en mensen met goesting naar hun werk doen gaan.

Hoe dan ook: jij als werkgever kiest waar je wil op inzetten. De werkbaarheidscheque is er voor alle ondernemingen uit de profitsector: zowel voor eenmanszaken en middelgrote bedrijven als grote organisaties. De subsidie bedraagt maximum 10.000 euro per onderneming. Voor kmo’s die hun kmo-portefeuilleplafond bereikt hebben, is er bovendien maximaal 5.000 euro extra aan te vragen voor acties rond werkbaar werk. Je kan de werkbaarheidscheque aanvragen via vlaanderen.be/werkbaarheidscheques.

Wil je zelf al eens checken hoe het gesteld is met de werkbaarheid van jouw bedrijf?

Op www.dewerktest.be kies je een aantal stellingen die van toepassing zijn op jouw onderneming. Daarna toont de test je een aantal sterktes en mogelijke valkuilen en krijg je zes weken lang tips en tools om de werksituatie te verbeteren.

www.werkbaarwerk.be, de vernieuwde website, geeft meer info, tools en goede voorbeelden die je inzicht en inspiratie geven om aan de slag te gaan rond werkbaar werk.

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws