De bakkerij van 2020 is op Europain

Beroep

20-12-2017

Van 3 tot en met 6 februari gaat in Parijs de internationale beurs van de bakkerij-, banketbakkerij-, roomijs-, chocolade- en snoepgoedsector Europain door.

Europain is een alomvattend evenement op wereldniveau dat alle Franse knowhow en internationale nieuwigheden op het vlak van producten, apparatuur en diensten verzamelt.

De beurs stelt professionals, ambachtslieden en industriëlen alle oplossingen voor om aan de verwachtingen en de nieuwe consumptiepatronen in de bakkerij-, banketbakkerij-, chocolade- en snoepgoedsector te voldoen. 

De beurseditie van 2018 wordt op een uiterst leesbare manier in drie delen georganiseerd: Ik vervaardig - Ik verkoop - Ik beheer. Hierdoor zal men gemakkelijker nieuwe diensten, producten en materiaal kunnen ontdekken. Hoe een zaak beheren? Hoe de organisatie verbeteren? Hoe klanten ontvangen? In een sector in volle transformatie is het belangrijk om de juiste keuzes te maken en de juiste oplossingen te vinden. Europain brengt alle betrokken partijen op één plaats samen die essentieel zijn voor een goed beheer van bedrijven in de bakkerij- en banketbakkerijsector. 

Niet te missen op het Forum:

  • Interview met Emmanuel Tertrais, oprichter van Baguette Academy over het thema van de digitale bakkerij-opleiding, op zondag 4 februari om 16.35 uur.
  • Ronde tafel in aanwezigheid van Cédric Le Brian, consultant en zaakvoerder van een bakkerij, over de HR-problematiek en het beheer in de winkel, op maandag 5 februari om 15.10 uur.

 

3 - 6 februari 2018 / Paris-Nord Villepinte / Frankrijk
CONTACT: Promosalons Terkamerenlaan 36, B-1000 Brussel, T: 02 534 98 98, esegura@promosalons.com  

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  (Wanneer) is het te warm om te werken?
>>> 17-07-2018
Deze week trekt er nog eens een hittegolf over België. De hitte zorgt mogelijk voor wat ongemak op de werkplaats. Wanneer is het té warm om te werken? En wat moet u als werkgever doen als blijkt dat de temperatuur in uw bedrijf te hoog oploopt?

 Beroep  Demo: Luxe patisserie met M.O.F. Jérôme Chaucesse
>>> 10-07-2018
Op dinsdag 23 oktober geeft meesterpatissier Jérôme Chaucesse een unieke demo in bakkerijschool Ter Groene Poorte.

 Onderwijs  Gezocht: praktijkdocenten Syntra Leuven
>>> 09-07-2018
Syntra Leuven is op zoek naar een praktijkdocent voor het 2de jaar ambachtelijk chocoladebewerker en een praktijkdocent bakker voor onze avondopleidingen. Bekijk hier de vacatures.

> Alle nieuws