Convenant Suiker en vet reductie

Beroep

23-11-2017

De bakkerijsector is er zich van bewust dat een gezamenlijke inspanning nodig is om de problematiek van overgewicht en obesitas het hoofd te bieden. Help ons mee en vul de enquête in.

Immers, naast voldoende beweging en een gebalanceerd eetpatroon, kunnen we de consument ondersteunen door een gevarieerd aanbod te creëren. De bakkerijsector draagt bij door:

  • Verbeterde productsamenstelling (meer vezels, minder suikers, minder of betere vetten, gejodeerd zout…)
  • Meer vezelrijke producten aan te bieden
  • Verbetering van Vetsamenstelling
  • Aanbieden van kleinere porties
     

De bakkerijsector blijft inspanningen doen om aan de consument gezondere alternatieve aan te prijzen. Zo heeft Instituut Brood & Gezondheid Europese subsidies gekregen en deze zullen verder worden ingezet voor het promoten van brood. In de lijn van de statuten van IB&G zal er verder worden ingezet in correcte informatie overeenkomstig de voedingsaanbevelingen. Er zal verder worden gewerkt aan het aanbieden van recepten of suggesties die een gevarieerde en evenwichtige voeding promoten. Het is aan de consument om de juiste keuze te maken. 

Om ons verder te helpen vragen we u volgende enquête in te vullen. 
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw Eén-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws