Car for cash vanaf 1 januari 2018

Personeel

19-12-2017

Werknemers met een bedrijfswagen kunnen deze vanaf 1 januari inruilen voor een extra bedrag in cash.

De federale regering bereikte vorige maand een akkoord over de losse eindjes van het Zomerakkoord. Ze keurde daarbij ook de invoering van de mobiliteitsvergoeding volgens het car for cash-principe goed.

Op basis van deze regeling kunnen werknemers met een bedrijfswagen die ze ook privé mogen gebruiken, vanaf 1 januari 2018 deze wagen inleveren voor een extra bedrag in cash. Dit bedrag, de mobiliteitsvergoeding, geniet een gunstige sociale en fiscale behandeling. Na het negatieve advies van de Raad van State kwam de regeling even op de helling te staan. Maar de regering koos er toch voor de ingeslagen weg verder te zetten. Ze antwoordt in de toelichting bij het wetsontwerp op de opmerkingen van de Raad en brengt enkele beperkte wijzigingen aan.

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws