Btw forfait bakkers en ijsbereiders blijft alweer ongewijzigd

Ondernemer

20-12-2016

Het voorlopig BTW forfait voor de forfaitaire taxatie inzake omzet voor 2017 is gekend. De gegevens van het BTW forfait van 2016 worden ongewijzigd overgenomen voor het voorlopig BTW forfait voor 2017.

Het is al voor het tweede jaar op rij dat het btw forfait geen veranderingen ondergaat. Er verandert bijgevolg niets en er zijn geen wijzigingen door te geven.

Vanaf 1 januari is het voor alle horecazaken wel niet meer mogelijk het forfait te hanteren naast de witte kassa. Recent werd de Beslissing BTW nr E.T 131030 en de Circulaire nr 39/2016 gepubliceerd en is te raadplegen op fisconet plus, de fiscale databank van de overheid.

De nationale commissie wenst alle bakkers, banketbakkers en ijsbereiders een voorspoedig 2017, met tenminste behoud van hun omzet en handhaving en verhoging van hun rendementen en winsten. De overname van het forfait 2016 voor het nieuw fiscaal jaar 2017 is alvast een eerste goed stap in deze doelstelling. 

Nieuwe onderhandelingen 

Als beroepsfederatie verwachten we dat de overheid opnieuw de nodige stappen onderneemt om de noodzakelijke aan- en verkoopprijzen vast te stellen bij de forfaitair getaxeerde ondernemingen. Zodoende kunnen de centrale BTW en Belastingsadministraties opnieuw onderhandelingen aanknopen met alle beroepsfederaties die een forfaitaire taxatieregeling wensen te bekomen. Ook onze beroepsfederatie is vragende partij voor de uitwerking van het bakkersforfait en het forfait voor ambulante ijsbereiders.


Auteur: Boone Martin Nationaal voorzitter fiscale commissie van de Belgische Confederatie BBCI
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws