BTW FORFAIT BAKKERS EN IJSBEREIDERS 2016 IS KOPIE VAN FORFAIT 2015

Ondernemer

02-12-2015

Het voorlopig BTW forfait voor de forfaitaire taxatie inzake omzet voor 2016 is gekend.

De gegevens van het BTW forfait van 2015 worden ongewijzigd overgenomen voor het voorlopig BTW forfait voor 2016. Er verandert bijgevolg niets en er zijn geen wijzigingen door te geven.


Uit de provinciaal aangebrachte gegevens van de fiscale commissie van de nationale confederatie van de brood en banketbakkers bleek dat de verkoopprijzen slechts minimaal waren gestegen. Als oorzaak kan naar voorgeschoven worden dat de sector onder druk staat van het aanbod en prijzenslag van grootwarenhuizen, supermarkten en andere verkooppunten.

Ook de gemiddelde aankoopprijzen van bakkerijgrondstoffen zijn licht gestegen, zodat door beide factoren, de rendementen en coëfficiënten weinig of niet zijn veranderd tegenover vorig jaar.

Dit zijn de bevindingen die de beroepsfederatie, maar ook de centrale btw administratie hebben vastgesteld. Het is dan ook een logisch gevolg dat de forfaits ongewijzigd kunnen weerhouden worden voor een nieuw fiscaal jaar.

De nationale commissie wenst alle bakkers, banketbakkers en ijsbereiders een voorspoedig 2016, met tenminste behoud van hun omzet en handhaving en verhoging van hun rendementen en winsten. De overname van het forfait 2015 voor het nieuw fiscaal jaar 2016 is alvast een eerste goed stap in deze doelstelling.

Auteur: Boone Martin
Nationaal voorzitter fiscale commissie van de Belgische Confederatie BBCI
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws