Brugse Chocolatiers promoten Brugge als chocoladehoofdstad

West-Vlaanderen

13-11-2012

'Wij hebben hier alle troeven in handen om de chocolade als belangrijk Brugs promotiemiddel uit te spelen, maar daar moet ook het stadsbestuur achter staan.'

Bekende chocolatier Dominique Persoone vertelde naar aanleiding van de chocolademarkt voor kansarme kinderen die de Brugse chocolatiers onlangs samen organiseerde aan de krant Het Nieuwsblad dat de chocolatiers hopen dat het stadsbestuur meewerkt aan de promotie van Brugge als chocoladehoofdstad. 

De Gilde van de Brugse Chocolatiers organiseerde afgelopen weekend een chocolademarkt in de Garemijnzaal van het Belfort.
Duizenden toeristen en Bruggelingen vonden de weg naar de Stadshallen waar de chocolatiers een lekkere chocolademarkt organiseerden ten voordele van kansarme kinderen.

Unieke samenwerking

Persoone: 'De samenwerking tussen de verschillende Brugse chocolatiers is uniek. Elke chocolatier in Brugge legt zich toe op zijn eigen specialiteiten en ervaring, maar we staan allemaal samen achter ons product. Het resultaat is dat Brugge wordt aanzien als de Europese hoofdstad van de chocolade, zoals een journaliste van Le Parisien zo mooi heeft omschreven.' 

Steun van de stad

Nu hopen de Brugse chocolatiers dat ook de nieuwe burgemeester Renaat Landuyt de commerciële kracht van chocolade als promotiemiddel voor de stad inziet en mee aan de kar wil trekken. Persoone: 'Wij hebben hier alle troeven in handen om de chocolade als belangrijk Brugs promotiemiddel uit te spelen'.

De opbrengst van de chocolademarkt ging naar het Brugse OCMW voor kansarme kinderen. De kinderen kunnen voor sinterklaas rekenen op een stevig chocoladepakket. 

Beeld: Het Nieuwsblad