Broodway 2018

Algemeen

23-07-2018

Van zondag 30 september tot en met woensdag 3 oktober staan vakmanschap, maar ook beleving en fun voor de bakkers, banketbakkers, chocoladebewerkers en ijsbereiders centraal in Kortrijk Xpo.

U maakt er kennis met vertrouwde leveranciers én met nieuwe partners, nieuwe producten, nieuwe technieken en trends. Maar liefst 5 beurshallen worden ingenomen. Dat betekent in totaal 30.000m² inspiratie, een recordaantal exposanten voor Broodway en een indrukwekkend aanbod met heel wat nieuwigheden.

En er wordt verder gekeken dan de grenzen van de bakkerijwereld. Broodway valt opnieuw samen met Meat Expo: ideeën opdoen en ervaringen uitwisselen met de collega’s uit de slagerij- en vleessector was nog nooit zo eenvoudig. Voor uw comfort werden de openingsuren uitgebreid: op zondag van 10.00-19.00 en op maandagdinsdag-woensdag van 11.00-19.00u. Zo haalt u het maximum uit uw beursbezoek! 

Ambitieus programma

De Innovation Awards geven opnieuw een overzicht van de innovaties bij de exposanten. En na het succes tijdens de vorige editie worden de demo’s en de Street of Inspiration ook geprogrammeerd. Tijdens deze editie van Broodway vinden diverse vakwedstrijden plaats, wat het vakmanschap de aandacht geeft dat ze verdient. 

Wisseltrofee Georges Boute op zondag 30/9 Deelnemers aan de prestigieuze Georges Boute wedstrijd maken rond het thema “bewegen” een sierstuk uit eetbare grondstoffen (zoals suiker, chocolade, brood, pastillage). In het sierstuk zit één taart verwerkt.
Bakery Awards op maandag 1/10 Bakkers kunnen hun ambachtelijke nutrition brood, luxebrood en pistolets laten beoordelen door een jury van professionals. Een unieke kans om feedback van andere vakmannen over uw product te bekomen.
De préselectie voor het Belgisch Kampioenschap Bakkerij op dinsdag 2/10 Het thema is het sprookje “Belle en het Beest” waar de deelnemers met brood, viennoiserie en sierstuk de juryleden moeten overtuigen om hem/haar te selecteren als één van de finalisten voor het BK 2019.

Info: Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk - T 056 24 11 11 – broodway@kortrijkxpo.com 
 

Nieuwsoverzicht

 Algemeen   FAVV schrapt controles op zoutgehalte
>>> 13-12-2018
Het FAVV zal vanaf 2019 geen controles meer zullen uitvoeren op het zoutgehalte in het brood. Er zal ook geen peiling meer gedaan worden naar het gebruik van gejodeerd zout.

 Algemeen   Schadelijke koelmiddelen? Boete: 3.000 - 25.000 euro
>>> 11-12-2018
De overheid gaat de controles op uw koeltechnische installaties opvoeren. Een 30-tal inspecteurs gaan op pad om na te gaan of bedrijven de regelgeving inspecteren. Bij vastgestelde inbreuken kunnen boetes oplopen tot 25.000 euro.

 Algemeen   Pyjamadag zoekt bakkers
>>> 03-12-2018
VZW Krijtlijn organiseert op 15 maart 2019 (pyjamadag) een online seminariedag t.v.v. Bednet en zoekt hiervoor nog bakkers die voor het ontbijt willen zorgen.

> Alle nieuws