Brood met een voorbereiding van 18 tot 36 uur

Beroep

20-08-2012

Eenvoud kan ook mooi zijn. Dat heeft deze Tilburgse bakker goed begrepen met een uitgekiend concept en een heldere visie voor al zijn producten: zuurdesem en niet meer dan dat.

Bakkerij Tilburg Sourdough is goed bezig om een eigen stekje te veroveren in de Nederlandse bakkersmarkt. Er wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke ingrediënten: water, biologische bloem van de windmolen in Woudrichem en zout.

In het brood wordt enkel zuurdesem gebruikt geen geur-, kleur- of smaakstoffen. Het brood heeft daardoor een lang voorbereidingsproces: zo’n 18 tot 36 uur. 

Knap is vooral dat de bakker een duidelijke keuze durft te maken. De berichten op de twitter- en facebookaccount wijzen er alvast op dat de aanpak lijkt te werken. De mensen zijn vooral blij dat er bij hen in de buurt terug lekker brood gemaakt wordt. Op zaterdag 18/08, de dag van de opening, was de bakkerij zelfs helemaal uitverkocht. En veel vroeger dan voorzien.

> Oorspronkelijk artikel
>
 Tilburg Sourdough

Foto: Tilburg Sourdough