"Brood is een aanrader voor elk sportief lichaam"

Algemeen

11-08-2016

Professor Hespel, professor inspanningsfysiologie aan de KUL en bezieler van de Bakala Academie, heeft dezelfde boodschap als sportdiŽtiste Stephanie Scheirlynck. "Brood is een aanrader om elk sportief lichaam de noodzakelijke koolhydraten te schenken."

Wie intensief sport, verbruikt onder andere meer koolhydraten. Hierdoor ontstaat een verhoogde behoefte aan energie. Aan deze behoefte kan op gezonde wijze worden voldaan door brood te eten. Volkorenbrood is in dat geval een goede keuze, omdat het onder meer complexe koolhydraten, eiwitten, voedingsvezels en mineralen zoals magnesium bevat.

Voor iedere sporter op elk niveau is brood een uitstekende basis. Een boterham voorziet het lichaam van koolhydraten en eiwitten: precies wat sporters nodig hebben. Wil je tijdens een training snel energie opnemen? Eet dan bijvoorbeeld een of twee sneetjes rozijnenbrood (1 snee rozijnenbrood = +/- 71 Kcal). Rozijnenbrood heeft door de aanwezige rozijnen een bepaalde verhouding van natuurlijke suikers (uit de rozijnen) en langzame complexe koolhydraten (uit het graan). Hierdoor levert rozijnenbrood veel energie. Bovendien bevat het eiwitten en vezels.

Greg Van Avermaet 

Professor Peter Hespel (foto), die topsporters als de Rode Duivels, Etixx-QuickStep en de Belgian Tornado's begeleidt en Stephanie Scheirlynck, die onder meer kersvers Olympisch kampioen Greg Van Avermaet adviseert, geven meer uitleg in het septembernummer van Onze Passie! 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw Eťn-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws