"Brood is een aanrader voor elk sportief lichaam"

Algemeen

11-08-2016

Professor Hespel, professor inspanningsfysiologie aan de KUL en bezieler van de Bakala Academie, heeft dezelfde boodschap als sportdiŽtiste Stephanie Scheirlynck. "Brood is een aanrader om elk sportief lichaam de noodzakelijke koolhydraten te schenken."

Wie intensief sport, verbruikt onder andere meer koolhydraten. Hierdoor ontstaat een verhoogde behoefte aan energie. Aan deze behoefte kan op gezonde wijze worden voldaan door brood te eten. Volkorenbrood is in dat geval een goede keuze, omdat het onder meer complexe koolhydraten, eiwitten, voedingsvezels en mineralen zoals magnesium bevat.

Voor iedere sporter op elk niveau is brood een uitstekende basis. Een boterham voorziet het lichaam van koolhydraten en eiwitten: precies wat sporters nodig hebben. Wil je tijdens een training snel energie opnemen? Eet dan bijvoorbeeld een of twee sneetjes rozijnenbrood (1 snee rozijnenbrood = +/- 71 Kcal). Rozijnenbrood heeft door de aanwezige rozijnen een bepaalde verhouding van natuurlijke suikers (uit de rozijnen) en langzame complexe koolhydraten (uit het graan). Hierdoor levert rozijnenbrood veel energie. Bovendien bevat het eiwitten en vezels.

Greg Van Avermaet 

Professor Peter Hespel (foto), die topsporters als de Rode Duivels, Etixx-QuickStep en de Belgian Tornado's begeleidt en Stephanie Scheirlynck, die onder meer kersvers Olympisch kampioen Greg Van Avermaet adviseert, geven meer uitleg in het septembernummer van Onze Passie! 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  20ste editie Belgian Corporate Video Festival
>>> 18-02-2019
Op 6 juni 2019 vindt de 20ste editie van het Belgian Corporate Video Festival plaats in Kinepolis Brussel. Ook dit jaar kunnen de beste corporate videoís verschillende awards winnen in uiteenlopende categorieŽn.

 Beroep  Alternatieve granen - desembroden - gekoelde degen
>>> 13-02-2019
Alimento organiseert op 12 maart een full option opleiding. MichaŽl, Ludovic en Guido zullen tijdens deze opleiding een combinatie doen van deze verschillende technieken en producten.

 Algemeen   Alimento is op zoek naar een nieuwe Opleidingsadviseur Bakkerij
>>> 04-02-2019
Heb jij een hart voor Opleiding en Voeding? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat!

> Alle nieuws