Brood, een goed verhaal... draait op volle toeren

Algemeen

21-11-2018

Het verhaal rond brood & duurzaamheid zal de komende weken en maanden verder worden uitgerold. Zo worden de Facebook en Instagram-accounts om de drie dagen met hernieuwde recepten met oud brood en tips over bewaring gevuld.

Uiteraard is er ook de Ode aan een Oude Boterham die verder door een mediabureau zal worden gepusht. Er volgen ook verschillende communicaties op basis van de wetenschappelijke studie waarbij de duurzaamheid van brood wordt bepaald tegenover zijn nutritionele bijdrage. Hiervoor zal een mooie webpagina worden ontworpen.

 

Tastings op Broodway en zelfs op de Boekenbeurs

Er vonden de afgelopen maanden op diverse plekken in België tastings plaats waarbij consumenten de smaak en veelzijdigheid van brood konden ervaren. Ook stonden we met onze Foodtruck op Broodway, waar bakkers geïnformeerd werden over onze campagne. Er bleek ook heel wat interesse in de gratis broodzakken. Deze actie wordt dus zeker verlengd, met het oog op een nog groter bereik onder de bakkers. Bakkers werden verder ook geïnformeerd dat ze het beschikbare materiaal kunnen downloaden via de downloadpagina van de campagne.

Daarnaast stonden we onder meer ook op het Gezondheidssalon te Brussel, en de Boekenbeurs in Antwerpen. Hier werden de passanten via flyers geïnformeerd over de historische en Europese context van brood, alsook over de nutritionele kwaliteiten via een receptenflyer. Daarnaast worden uiteraard ook heel wat markten bezocht, zowel in Vlaanderen als Franstalig België. U kan de locaties van de tastings opzoeken via https://www.broodengezondheid.be/broodeengoedverhaal/proeven

Wetenschap : volop aan het werk
Vier werkgroepen, samengesteld uit Nederlandse en Belgische wetenschappers zijn momenteel ijverig hun bevindingen m.b.t. brood aan het uitschrijven. Ze gaan daarvoor op zoek naar ovenvers onderzoek over granen, vezels en brood en hun invloed op onze gezondheid en welbevinden. Zo zal er over de volgende topics een dossier met bruikbare teksten worden geschreven:

 

  • Brood & duurzaamheid: The sustainability performance of the nutritional value of bread
  • De goodies van vezels en volkorengranen: Goed voor de gezondheid, darmflora en transit
  • Alles over koolhydraten: Wat zijn dat, hoe worden ze verteerd, klopt het dat je er dik van wordt?
  • Brood en ongemak: Het laatste nieuws over verteringsongemak en glutenintolerantie
     

In 2019 en 2020 zullen er op basis van deze wetenschappelijke dossiers allerlei communicaties worden opgesteld, zowel richting de voedingsdeskundigen als richting de consumenten.


Ook communicatie naar de allerkleinste (en hun ouders)
De organisatie ‘MOEV’ (www.MOEV.be) heeft een pakket met een 10-tal werkfiches ontworpen voor kleuterjuffen en -meesters om te gebruiken in de klas. Al deze fiches zijn geïnspireerd en geïllustreerd met broodproducten. Zo komen kleuters van kleins af aan positief in contact met brood & bakkerij. Hieronder een voorlopig voorbeeld van deze fiches:

 

Winactie blijft het goed doen
De school startte alweer een paar maanden geleden. Desondanks blijft onze WINACTIE het heel erg goed doen! Mama’s, papa’s, grootouders en zelfs buren, nonkels en tantes blijven de wedstrijd liken en delen. We blijven dan ook maandelijks Minions sets uitdelen.

Brood, een goed verhaal… wordt absoluut vervolgd!

Voor meer info:
Kathou Wagemans
Project coördinator België
0475 26 86 87
kw@fevia.be

 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Online veilingen bakkerswinkels
>>> 20-05-2019
VH Auctions organiseert begin juni vier online veilingen ter verkoop van een industriŽle bakkerij met 8 winkelpunten.

 Algemeen   Brochure 'Zelfstandige worden'
>>> 20-05-2019
Om kandidaat-ondernemers te helpen de oprichting van een onderneming tot een goed einde te brengen, heeft de Algemene Directie K.M.O.-beleid van de FOD Economie de informatiebrochure "Zelfstandige worden" geschreven.

 Algemeen   Ontdek de kracht van corporate video voor uw bedrijf
>>> 07-05-2019
Wilt u weten wat videocommunicatie voor uw bedrijf kan betekenen? Kom dan op donderdag 6 juni 2019 naar het Belgian Corporate Video Festival in Kinepolis Brussel.

> Alle nieuws