Boezembrood voor Music for Life

Oost-Vlaanderen

07-11-2017

Bakkers Oost-Vlaanderen ontwikkelde speciaal voor Music for Life een boezembrood, ten voordele van borstkankeronderzoek van het UZ Gent.

De warmste week strijkt dit jaar neer in Oost-Vlaanderen. Om dit project te ondersteunen ontwikkelden de ambachtelijke bakkers van Oost-Vlaanderen het 'boezembrood'.

Het boezembrood is een bruin brood van 600 gram afgebakken door 2 bolletjes deeg van 350 gram tegen elkaar te plaatsen en juist voor het bakken te bloemen. Het brood kost 3 euro, waarvan 0,50 eurocent wordt doorgestort naar Music for Life. 

Waarom dit project? 

"Door een zwangerschap wordt een definitieve verandering in de borst te weeg gebracht in de activiteit van het erfelijk materiaal. Hierdoor kan de kans op borstkanker met de helft dalen." Het onderzoeksteam van Prof Depypere, Universiteit Gent; Prof Janssens, Universiteit Hasselt en Prof Russo, Universiteit van Philadelphia hebben bij jonge vrouwen, door het toedienen van zwangerschapshormoon, mogelijks ook een dergelijke gunstige verandering kan worden aangebracht in de activiteit van het erfelijk materiaal. "Het vormt de basis voor een preventieve behandeling om het aantal borstkankers met de helft te verminderen. Preventie is mogelijk. Voorkomen is beter dan genezen."

Deze actie loopt nog tot 3 december 2017. De cheque wordt afgegeven tijdens de Warmste Week, van 18 tot en met 24 december,  in het Provinciaal Domein Puyenbroeck te Wachtebeke. 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws