Bloemprijzen stijgen tussen 0,05 en 0,07 euro

Ondernemer

26-09-2018

Afgelopen maand kregen onze bakkers overal in Vlaanderen een brief in de bus van hun leverancier: de prijs van de bloem slaat op. Vele bakkers grijpen het moment aan om hun prijzen op te slaan.

De stijging heeft alles te maken met het extreme weer deze zomer. Het gevolg is een Europese opbrengst die volgens sommigen in de sector 25 procent lager ligt dan normaal.


Leveranciers hebben een prijsstijging zo lang mogelijk uitgesteld, “maar op vandaag is de situatie voor ons onhoudbaar geworden”, klinkt het. De prijsstijgingen bij de leveranciers schommelen tussen de 0,05 en 0,07 euro per kilogram op alle bloem- en meelsoorten. “Mochten de graanprijzen opnieuw dalen, zullen wij uiteraard eveneens deze tendens volgen.”
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws