BK Bakkerij 2019: Preselecties op Broodway, finale naar Bibac Plus

Beroep

 Inschrijven kan tot 1 september 

23-07-2018

De Richemontclub gaat voor de vierde keer een Belgisch kampioenschap Bakkerij organiseren. Nieuw is dat op de finale een extra prijs zal uitgereikt worden voor de ‘beste croissant’.

Op 2 oktober 2018 gaan de preselecties door voor het Belgisch Kampioenschap Bakkerij 2019. “Net zoals in de vorige edities zijn er 3 categorieën”, legt voorzitter van de Richemontclub Johan Buelens uit. “De drie categorieën zijn Brood - Viennoisserie – Sierstuk. Tijdens de preselectie worden de producten binnen gebracht op de beurs Broodway 2018 te Kortrijk. Voor het sierstuk krijgen de kandidaten ter plaatse twee uur tijd.”

Bibac Plus

De finale zal doorgaan op 24 en 25 september 2019 op de beurs Bibac 2019 te Antwerpen. “Een mooi prijzenpakket is voorzien voor alle finalisten. Nieuw is ook dat op de finale een extra prijs zal uitgereikt worden voor "Beste croissant", waar Corman de winnaar 250 kg gratis boter zal schenken. Het is de eerste keer dat we zoveel ondersteuning krijgen van verschillende firma’s. Dit bewijst toch het groeipotentieel van deze wedstrijd. We hopen uiteraard op zoveel mogelijk deelnemers. Iedereen kan zich inschrijven tot 1 september. Het organiseren van het BK heeft voor ons twee doelen: enerzijds een groep creëren die aan wedstrijden wil meedoen en ons eventueel wil vertegenwoordigen op internationaal niveau. Anderzijds om onze kennis te verruimen. Hier zijn al vele vriendschappen ontstaan. We zijn geen concurrenten maar collega’s. Tot slot geef ik nog graag mee dat alle finalisten een jaar lang gratis lidmaatschap krijgen van de Richemontclub." 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw Eén-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws