Benny Fets wereldkampioen wielrennen voor bakkers

Vlaams-Brabant

20-09-2012

Het nieuws dateert al van 2 weken geleden, maar dat maakt de prestatie er niet minder indrukwekkend op. Bakker Benny is voor de 2de maal wereldkampioen geworden. Ditmaal heerste hij over het heuvelachtige parcours van het Franse Sauterne

Bakker Benny Fets van Bakkerij Benny en Hilde uit Kortrijk-Dutsel (Holsbeek) werd in het weekend van 8 september voor de tweede keer wereldkampioen wielrennen voor bakkers in de categorie 40 tot 50 jaar.

In het Franse Sauterne was een moeilijk terrein uitgetekend voor de deelnemende bakkers van over heel de wereld. "Het parcours was erg zwaar. Dat maakt de overwinning het extra speciaal", zei de fiere Benny Fets na afloop. Enkele jaren geleden werd Benny al wereldkampioen in Luxemburg én hij organiseert het Belgisch kampioenschap. 

Schifting

"Aangezien ik als enige Belg aan de start stond en er veel Franse renners waren, had ik ervoor gekozen om van bij de start aan te vallen, zodat er onmiddellijk een schifting zou gebeuren. Ik was zenuwachtig, maar kon me bedwingen om de spurt aan te gaan. Ik had me voorgenomen om te wachten tot op 200 m. Op 300 m zette een Fransman dan zelf de spurt in en ik kwam onmiddellijk op in zijn wiel en spurtte hem dan voorbij en hij gaf zich gewonnen", vertelde Benny aan de krant Het Laatste Nieuws. Fets is een fervent wielrenner en op zondag koerts hij regelmatig mee in amateurkoersen.   

Bron: Het Laatste Nieuws - 10/09/2012
Beeld: Chocolaterie