Belgisch talent op het EK in Denemarken

Algemeen

15-11-2013

Helaas geen ereplaats voor de Belgen, maar wel een fantastische prestatie en ervaring.

Van 11 tot 14 november vond het “Europees kampioenschap voor jonge bakkers” plaats in Odense, Denemarken. Ook Aspirant Baker tekende present met Jaël Verleysen en Toon Weyten die een plaats tussen de winnaars probeerden te versieren. Ondanks een topprestatie grepen ze ditmaal naast de prijzen. 

Coach Guido Devillé: "Jaël en Toon hebben een prachtig parcours afgelegd en tijdens de wedstrijd hebben ze meer dan uitstekend werk geleverd. Vooral met de bladerdeegkoeken zijn ze boven zichzelf uitgestegen. Een podiumplaats leek binnen de mogelijkheden te liggen."

8 maanden

Toon en Jaël hebben een intensieve voorbereiding van 8 maanden achter de rug. Want onderschat zo een wedstrijd niet. Onder grote tijdsdruk en het wakende oog van een internationale jury moesten de twee Belgische kandidaten een stevig pakket producten afwerken met materiaal en toestellen waarmee ze niet altijd hadden kunnen oefenen. 

"Een puike prestatie", vat coach Devillé het werk van Toon en Jaël samen. Natuurlijk voel je teleursstelling na al die maanden werk en de opgeofferde vrije dagen. Het algemene niveau op deze wedstrijden blijft echter ieder jaar stijgen en de Zweedse meisjes hebben echt een geweldig resultaat neergezet. Ze zijn terechte winnaars." 

2014 in België

Met een eervol resultaat en een pak ervaring rijker keerden onze jongens terug uit Denemarken. Proficiat aan het hele team.

Volgend jaar vindt het Europees kampioenschap plaats in België. Kruis nu al 11,12,13 en 14 oktober 2014 in je agenda aan.

Bakkers Vlaanderen steunt Aspirant Baker sinds de opstart van de organisatie. Aspirant Baker biedt jongeren de kans om deel te nemen aan internationale wedstrijden en begeleidt doorheen het ganse proces. 

Nieuwsoverzicht

 Algemeen   FAVV schrapt controles op zoutgehalte
>>> 13-12-2018
Het FAVV zal vanaf 2019 geen controles meer zullen uitvoeren op het zoutgehalte in het brood. Er zal ook geen peiling meer gedaan worden naar het gebruik van gejodeerd zout.

 Algemeen   Schadelijke koelmiddelen? Boete: 3.000 - 25.000 euro
>>> 11-12-2018
De overheid gaat de controles op uw koeltechnische installaties opvoeren. Een 30-tal inspecteurs gaan op pad om na te gaan of bedrijven de regelgeving inspecteren. Bij vastgestelde inbreuken kunnen boetes oplopen tot 25.000 euro.

 Algemeen   Pyjamadag zoekt bakkers
>>> 03-12-2018
VZW Krijtlijn organiseert op 15 maart 2019 (pyjamadag) een online seminariedag t.v.v. Bednet en zoekt hiervoor nog bakkers die voor het ontbijt willen zorgen.

> Alle nieuws