Belgisch talent op het EK in Denemarken

Algemeen

15-11-2013

Helaas geen ereplaats voor de Belgen, maar wel een fantastische prestatie en ervaring.

Van 11 tot 14 november vond het “Europees kampioenschap voor jonge bakkers” plaats in Odense, Denemarken. Ook Aspirant Baker tekende present met Jaël Verleysen en Toon Weyten die een plaats tussen de winnaars probeerden te versieren. Ondanks een topprestatie grepen ze ditmaal naast de prijzen. 

Coach Guido Devillé: "Jaël en Toon hebben een prachtig parcours afgelegd en tijdens de wedstrijd hebben ze meer dan uitstekend werk geleverd. Vooral met de bladerdeegkoeken zijn ze boven zichzelf uitgestegen. Een podiumplaats leek binnen de mogelijkheden te liggen."

8 maanden

Toon en Jaël hebben een intensieve voorbereiding van 8 maanden achter de rug. Want onderschat zo een wedstrijd niet. Onder grote tijdsdruk en het wakende oog van een internationale jury moesten de twee Belgische kandidaten een stevig pakket producten afwerken met materiaal en toestellen waarmee ze niet altijd hadden kunnen oefenen. 

"Een puike prestatie", vat coach Devillé het werk van Toon en Jaël samen. Natuurlijk voel je teleursstelling na al die maanden werk en de opgeofferde vrije dagen. Het algemene niveau op deze wedstrijden blijft echter ieder jaar stijgen en de Zweedse meisjes hebben echt een geweldig resultaat neergezet. Ze zijn terechte winnaars." 

2014 in België

Met een eervol resultaat en een pak ervaring rijker keerden onze jongens terug uit Denemarken. Proficiat aan het hele team.

Volgend jaar vindt het Europees kampioenschap plaats in België. Kruis nu al 11,12,13 en 14 oktober 2014 in je agenda aan.

Bakkers Vlaanderen steunt Aspirant Baker sinds de opstart van de organisatie. Aspirant Baker biedt jongeren de kans om deel te nemen aan internationale wedstrijden en begeleidt doorheen het ganse proces. 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws