BelgiŽ achtste op wereldbeker Patisserie

Algemeen

01-02-2013

Frankrijk won voor Japan en ItaliŽ.

De Belgische ploeg is achtste geworden op de Wereldbeker Patisserie in Lyon. 22 landen namen deel aan de competitie. Frankrijk schoot de hoofdvogel af net voor Japan en Italië.

Het Belgische team in Lyon bestond uit Arnaud Szalies (suiker), Takanobu Suzuki (ijs) en Michaël Maréchal (chocolade) en werkten rond het thema 'Alice in Wonderland'. Binnen de tien uren moesten ze een aantal stukken realiseren o.a. drie creaties met cholocade en fruit, twaalf desserten op bord en drie sculpturen van 125 cm in suiker, chocolade en in ijs. In het verleden mocht België reeds zeven keer eremetaal in ontvangst nemen (1 keer goud, 3 zilveren en 3 bronzen medailles).

Ons team

Tv-Brussel maakte onlangs een leuk filmpje waarin het Belgische team voorgesteld wordt.

Kijk ook eens op de website van de Belgian Pastry Academy. Deze vzw promoot via vakwedstrijden artisanale banketbakkerij, chocoladebewerking en ijsbereiding.
>
Belgian Pastry Academy

Bron beeld: BPA