Belgen behalen brons op de Mondial Du Pain en 4e plaats op EK

Algemeen

30-10-2017

Een bronzen plek op Mondial du pain en een vierde plaats op het EK... Belgi behaalde knappe internationale prestaties afgelopen weekend!

Mondial Du Pain is een wedstrijd op wereldniveau waarin 18 verschillende landen het tegen elkaar opnemen. Het wordt vaak aanzien als het wereldkampioenschap voor bakkers. Een hele prestatie dus van de Belgische delegatie die op dinsdag 24 oktober enkel Japan en winnaar Taiwan voor zich zagen eindigen. 

“We zijn enorm trots op ons landje”, zegt bakker Bart Schelstraete. “De jury was vooral onder de indruk van onze koffiekoeken en ons stokbrood. Een hele eer als je bedenkt dat ook Frankrijk deelnam."" 

Zottegemse crumble

"En wij zijn uiteraard ook heel trots dat we de eerste prijs wonnen met ons belegd broodje met de speciale Zottegemse crumble van mattentaart. De samenstelling van het broodje was allesbehalve alledaags. Omdat de wedstrijd in Frankrijk was, hebben we een mengeling van drie Franse kazen gebruikt. Daarop hebben we een crumble aangebracht van Zottegemse mattentaarten. Het binnenste van de mattentaart hebben we extra gedroogd in de oven om die krokant te maken. Daarop hebben we nog eens gemarineerde kalkoen aangebracht. De combinatie van het zure met het zoete hadden de juryleden nog nooit gezien en vonden ze superlekker.”

Terug in 2020 

Het Belgische bakkersteam dat deelnam aan de ’19ème Coupe d’Europe de la boulangerie-pâtisserie’, zeg maar het EK voor bakkers in Frankrijk, behaalde er geen podiumplaats. “We zijn heel tevreden met onze prestaties, en staan hier in 2020 terug”, zeggen bakkers Johan Buelens uit Willebroek, Stefan Vandaele uit Brugge en Kenneth Van Hoessens uit Houthalen.

Aan het Europees kampioenschap bakkerij namen dit jaar zeven landen deel. Frankrijk was de grote winnaar, Italië won zilver en Nederland eindigde op de derde plaats. De andere landen - Denemarken, Portugal, Spanje en België - eindigden samen op vier.


 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws