Belgen behalen brons op de Mondial Du Pain en 4e plaats op EK

Algemeen

30-10-2017

Een bronzen plek op Mondial du pain en een vierde plaats op het EK... BelgiŽ behaalde knappe internationale prestaties afgelopen weekend!

Mondial Du Pain is een wedstrijd op wereldniveau waarin 18 verschillende landen het tegen elkaar opnemen. Het wordt vaak aanzien als het wereldkampioenschap voor bakkers. Een hele prestatie dus van de Belgische delegatie die op dinsdag 24 oktober enkel Japan en winnaar Taiwan voor zich zagen eindigen. 

“We zijn enorm trots op ons landje”, zegt bakker Bart Schelstraete. “De jury was vooral onder de indruk van onze koffiekoeken en ons stokbrood. Een hele eer als je bedenkt dat ook Frankrijk deelnam."" 

Zottegemse crumble

"En wij zijn uiteraard ook heel trots dat we de eerste prijs wonnen met ons belegd broodje met de speciale Zottegemse crumble van mattentaart. De samenstelling van het broodje was allesbehalve alledaags. Omdat de wedstrijd in Frankrijk was, hebben we een mengeling van drie Franse kazen gebruikt. Daarop hebben we een crumble aangebracht van Zottegemse mattentaarten. Het binnenste van de mattentaart hebben we extra gedroogd in de oven om die krokant te maken. Daarop hebben we nog eens gemarineerde kalkoen aangebracht. De combinatie van het zure met het zoete hadden de juryleden nog nooit gezien en vonden ze superlekker.”

Terug in 2020 

Het Belgische bakkersteam dat deelnam aan de ’19ème Coupe d’Europe de la boulangerie-pâtisserie’, zeg maar het EK voor bakkers in Frankrijk, behaalde er geen podiumplaats. “We zijn heel tevreden met onze prestaties, en staan hier in 2020 terug”, zeggen bakkers Johan Buelens uit Willebroek, Stefan Vandaele uit Brugge en Kenneth Van Hoessens uit Houthalen.

Aan het Europees kampioenschap bakkerij namen dit jaar zeven landen deel. Frankrijk was de grote winnaar, Italië won zilver en Nederland eindigde op de derde plaats. De andere landen - Denemarken, Portugal, Spanje en België - eindigden samen op vier.


 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Online veilingen bakkerswinkels
>>> 20-05-2019
VH Auctions organiseert begin juni vier online veilingen ter verkoop van een industriŽle bakkerij met 8 winkelpunten.

 Algemeen   Brochure 'Zelfstandige worden'
>>> 20-05-2019
Om kandidaat-ondernemers te helpen de oprichting van een onderneming tot een goed einde te brengen, heeft de Algemene Directie K.M.O.-beleid van de FOD Economie de informatiebrochure "Zelfstandige worden" geschreven.

 Algemeen   Ontdek de kracht van corporate video voor uw bedrijf
>>> 07-05-2019
Wilt u weten wat videocommunicatie voor uw bedrijf kan betekenen? Kom dan op donderdag 6 juni 2019 naar het Belgian Corporate Video Festival in Kinepolis Brussel.

> Alle nieuws