Barry Callebaut onthult een vierde chocoladesoort: Ruby

Beroep

13-09-2017

80 jaar na de introductie van witte chocolade als derde chocoladesoort na puur en melk, onthult Barry Callebaut Ruby: de vierde soort, die gemaakt is van de Ruby cacaoboon. Ruby chocolade bezit een intense smaak en een karakteristieke roodachtige kleur.

De Ruby boon is uniek doordat de frisse fruitigheid en kleur natuurlijke bestanddelen vormen. De cacaobonen zijn afkomstig uit verschillende regio's in de wereld. 

Op grond van kwantitatief onderzoek, dat werd uitgevoerd door het onafhankelijke internationale marketing- en consumentenbureau Haystack, voorziet Ruby chocolade in een consumentenbehoefte waaraan geen enkele andere chocolade ooit voldeed. Verwacht wordt dat Ruby, net als pure, melk- en witte chocolade, zal worden gepresenteerd in verschillend productcategorieën. De vierde chocoladesoort biedt een compleet nieuwe smaakervaring, die niet bitter, melkachtig of zoet kan worden genoemd, maar een spannende combinatie van fruitige bessen en verleidelijke zachtheid vormt. Bij het maken van Ruby chocolade worden geen bessen, bessenaroma's of kleurstoffen toegevoegd.

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws