BAKTEURS TOEREN OPNIEUW

Algemeen

08-10-2015

Peter Thyssen en Jan Van Looveren brengen in het najaar opnieuw de muzikale voorstelling over hun leven in ‘Bakteurs’.

Peter Thyssen en Jan Van Looveren kennen we vooral als de broers Herman en Eddy in ‘De zonen van Van As’. De voorstelling ‘Bakteurs’ gaat over het leven van twee jongens die elk in een ander dorp zijn opgegroeid. Peter Thyssen in het polderdorp Sint-Gillis-Waas en Jan Van Looveren in het landelijke Ekeren. Twee jongens die van elkaars bestaan niets afwisten.

Peter groeide op in een echte bakkersfamilie en hij was dus voorbestemd om bakker te worden. Jan op zijn beurt was van kleins af aan geïnteresseerd in de bakkunsten van zijn moeder. Zijn ouders beslisten om hem een bakkersopleiding te laten volgen. Maar er brandde bij beiden een vuur van verlangen. Een verlangen om op de bühne te staan. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat de wegen van deze twee bakkers elkaar moesten kruisen.

Vrienden voor het leven

ln de theatervoorstelling "Eet Mij " van Theater FroeFroe gebeurde het onvermijdelijke: Peter en Jan samen op de bühne. De twee bakkers werden vrienden voor het leven. De twee bakkers werden acteurs. De weg die ze beide hebben afgelegd, willen ze graag met iedereen delen en dat resulteert in een muzikaal theaterstuk. Een voorstelling met liedjes en teksten over vroeger en nu.

Een voorstelling die er ooit moest komen, want eigenlijk zijn zij twee bakteurs.

Voorstellingen en tickets

De voorstelling van 25 september in CC De Kruisboog in Tienen ligt al achter ons. Wat nog wel op de agenda staat is: donderdag 15 oktober (20u) in OC Leieland in Ooigem, vrijdag 16 oktober (20u) in GC De Route in Sint-Gillis-Waas en vrijdag 23 oktober in GC De Branding in Middelkerke.

_______________________________________
☛ Tickets: www.bostonvzw.be, doorklikken naar ‚Kalender’.
(pic by copyright Joshua D’hondt)