Bakkersvrouwen zijn 'Onze BV's'

West-Vlaanderen

 Wonderlijke verhalen 

07-06-2012

Bakkerijmuseum focust op de verhalen van bakkersvrouwen.

Op vrijdag 15 juni om 19 uur opent in het Bakkerijmuseum in Veurne de opening van de tentoonstelling “Onze BV’s: BakkersVrouwen”. Een expositie die de sluier licht op het leven van generaties West-Vlaamse bakkersvrouwen. 

Bakkersvrouwen zijn heel bekend, maar dan in beperkte kring, meer bepaald bij hun klanten die soms dagelijks over de vloer komen. Het Bakkerijmuseum zet de ‘vrouwen naast de bakkers’ een hele zomer lang in de spotlights. Echte BV’s zullen die vrouwen nooit worden, maar ze zijn wel tijdelijk ‘onze BV’s’.

Iets bijzonders

Het ‘bakkersvrouw zijn’ op zich is iets bijzonders. De term slaat niet alleen op het gehuwd zijn met een bakker, maar ook op de job van het verkopen van bakkerswaren en alles wat daarbij komt kijken. De bakkersvrouwen verdienen ongelofelijk veel respect voor de manier waarop ze het werk van de winkel en het werk in het huishouden naadloos in elkaar laten overlopen zonder hun goed humeur te verliezen.

Eerste dag in de winkel

Wie wil weten waarom de bakkersvrouwen die aanbod komen in de expositie hun eigen carrièreplannen opborgen om te huwen met de man van hun dromen, hoe de eerste dag in de winkel verliep, hoe ze er dagelijks in slagen om het werk op twee fronten gedaan te krijgen, wanneer ze hun man eigenlijk kunnen zien en wie nu die lastige klant is…?; kan vanaf 15 juni in het bakkerijmuseum terecht.

Acht portretten

Voor “Onze BV’s: BakkersVrouwen” werkt het Bakkerijmuseum samen met Tom Van Ryckeghem. Een Wervikse fotograaf die zich met veel toewijding en passie in de wereld van de bakkersvrouwen verdiepte. Overal ontmoette hij gepassioneerde mensen vol wonderlijke verhalen. Dat resulteerde in een fotoreportage over een dag van een bakkersvrouw en acht prachtige portretten van zowel actieve als gepensioneerde bakkersvrouwen. 

> Praktische info

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws