Bakkersvrouw is een onderschat beroep

West-Vlaanderen

 Van wie is die glimlach? 

27-08-2012

De krant Het Laatste Nieuws interviewde naar aanleiding van de expo "Onze BV's: BakkersVrouwen" twee volbloed bakkersvrouwen van een echte familiezaak.

Op 7 juli berichtten we al over de tentoonstelling "Onze BV's: BakkersVrouwen" in het bakkerijmuseum. Naar aanleiding van deze expo verscheen vrijdag in Het Laatste Nieuws een erg mooi artikel over de rol van de vrouw in de bakkerij.  

De krant interviewt Petra Casier en Rita Deschuymer van bakkerij Hoornaert in Lichtervelde. Petra nam de zaak samen met haar man Wouter Hoornaert in 2003 over van Rita en Johan Hoornaert.

De journalist van Het Laatste Nieuws zet meteen de juiste toon wanneer hij het artikel start met de vraag 'Wie is die vrouw die dag in dag uit met de glimlach achter de toonbank staat?'. De pdf van het volledige artikel vind je hieronder, maar deze quote konden we je niet onthouden:

"Het mooiste aan de job  en ik denk dat ik nu ook voor mijn schoonma mag spreken - is het sociale contact met de klanten en de creativiteit die je er in kwijt kunt. Maar het is veel harder werken dan de meeste mensen denken. Bakkersvrouw zijn, is echt een onderschat beroep." 

De nagel op de kop als je het ons vraagt.

Johan Hoornaert, echtgenoot en schoonpa van deze dames, is trouwens allerminst een onbekende voor Bakkers Vlaanderen. Hij zet zich al heel zijn leven in voor het beroep, is erg actief voor de West-Vlaamse bakkers en is lid van het redactiecomité van het vaktijdchrift PASSIE.

> Onze BV's: Bakkersvrouwen    
> Bron: Het Laatste Nieuws (Charlotte Degezelle - foto: JBOR)