Bakkers zetten actie 'Geweldloos brood' op touw

Algemeen

 Per verkocht broodje wil men 10 eurocent aan de Menense bakker schenken 

29-04-2013

Op 7 april werd bakker Stephane Desmet uit Menen in de hand geschoten tijdens een gewelddadige overval. Collega-bakkers willen Stephane en zijn vrouw Veronique nu een hart onder de riem steken door van 1 mei t.e.m. 1 juni geweldloze broodjes te verkopen.

Het initiatief van de actie 'Geweldloos brood' komt van Bakkers voor Bakkers, een gesloten forum voor zelfstandige bakkers op Facebook. Door de verkoop van 'Geweldloos brood' willen de bakkers hun ongenoegen uiten tegen zinloos geweld én hun collega-bakker Stephane steunen in deze moeilijke tijd. Door de kogel in zijn hand heeft Stephane nog enkele operaties en minstens 5 maanden revalidatie nodig alvorens hij weer aan de slag kan. Hierdoor kan zijn bakkerij de komende maanden niet op normale capaciteit draaien. Op dit moment springen al zo'n 80 bakkers voor hun collega in de bres.

Oproep

Om het deelnemersaantal te vergroten roept Bakkers voor Bakkers alle bakkers op mee te doen aan de actie en de komende maand een donker meergranenbroodje te verkopen onder de naam 'Geweldloos brood'. Collega Jan Dierickx-Visschers uit Izegem toverde alvast een recept uit zijn mouw met heel courante ingrediënten, maar het is niet verplicht dit te volgen. Per verkocht broodje wil men 10 eurocent aan de Menense bakker schenken.

Praktisch

De actie loopt van 1 mei t.e.m. 1 juni 2013. Inschrijven is kosteloos en kan enkel door een e-mail te sturen naar yves.thomaes@telenet.be met vermelding van de naam van je bakkerij, adres, telefoonnummer, provincie en de vermelding of je al dan niet lid bent van de facebookgroep 'Bakkers voor Bakkers'. Verdere info volgt.  

De actie kreeg al heel wat persaandacht. Hieronder een reportage uit het VTM-nieuws: