Bakkers Vlaanderen valt in de prijzen

Beroep

10-06-2015

Bakkers Vlaanderen voorzitter Eddy Van Damme en ondervoorzitter Jan Kerkhofs kregen tijdens de laureaat van de arbeid een halssnoer als eredeken van de arbeid terwijl Johan Hoornaert als Emeritus Eredeken van de arbeid benoemd werd. Proficiat!

Niet alleen de personaliteiten kwamen aan het woord maar ook uit elke categorie mochten enkele gelauwerden hun ervaring met het bakkersleven met de aanwezige toehoorders delen.

Een speciale vermelding hierbij voor de gehoorgestoorde Franstalige Christophe De Leeuw die ondanks zijn handicap doorzet en toch het beroep als bakker blijft uitoefenen. Een prachtprestatie want op de werkvloer is er geen doofstomme tolk aanwezig zoals dit wel het geval was tijdens deze plechtigheid.

Opvallend was ook dat vele dames die het eremetaal opgespeld kregen. Bakkers Vlaanderen - West Vlaanderen had terecht heel wat dames gemotiveerd om mee te dingen naar een ereteken als Laureaat van de Arbeid. Co-voorzitter van de Confederatie Eddy Van Damme riep dan ook alle dames op in een volgende erkenningsronde een dossier in te dienen zodat in de toekomst meer dames dan heren in de prijzen vallen.

Meer glans

Naast de warme presentatie van Guido Devillé zorgde ook het muziek en zangensemble “Akkoord” voor een kleurrijk intermezzo tussen de verschillende teksten. Alle aanwezigen konden nadien nog genieten zangkwaliteiten van de meisjes tijdens de receptie waarop hoe later het werd al de medailles nog meer en meer glans kregen.