Bakkers Vlaanderen positief over herlancering Kafka-meldpunt

Algemeen

 Verga je in de paperassen? Laat het ons weten! 

27-02-2019

Bakkers Vlaanderen verwelkomt de herlancering van Kafka.be, het meldpunt voor administratieve lasten en voorstellen voor administratieve vereenvoudiging. Dat meldpunt werd op dinsdag 5 februari opnieuw gelanceerd.

Dat dit thema sterk leeft bij onze bakkers, behoeft geen betoog. We krijgen regelmatig meldingen van leden die administratieve lasten ervaren. Uit het laatste rapport van het federaal planbureau blijkt bovendien dat de administratieve lasten voor kleine ondernemingen opnieuw toenemen. Dat gaat van rompslomp bij aanbestedingsdossiers, over moeilijkheden bij publicaties in het Belgisch Staatsblad, tot - heel actueel - het invullen van het UBO-register. Ook de wetgeving op de deeltijdse arbeid is veel te complex en moet worden vereenvoudigd.

Jouw mening telt!

Om ook jouw leven makkelijker te maken, horen we ook graag jouw concrete klachten rond dit thema. We roepen ondernemers op problemen met administratieve rompslomp te melden via info@bakkersvlaanderen.be. Alle klachten over volgende zaken zijn welkom:

- administratieve lasten
- gebrek aan digitalisering
- schendingen ‘Only Once’ principe 
- inefficiënte of onduidelijke wetgeving
- inefficiënte inspectiemechanismen
- …

Naast deze concrete acties is ook een structureel beleid voor administratieve vereenvoudiging noodzakelijk. Een wildgroei aan allerlei nieuwe regels moet vermeden worden!


 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws