Bakkers Vlaanderen op de radio

Algemeen

29-03-2013

Inspecteur Decaluw van radio2 vroeg zich af hoe warm de warme bakker nog is. Wij mochten het komen uitleggen natuurlijk.

Ons standpunt

Ons standpunt is duidelijk. We zijn ervan overtuigd dat de kracht van de bakker in het ambachtelijke ligt en dat hij zich zo als artisanale bakker kan onderscheiden van de industrie.

Laat het duidelijk zijn dat als een klant dezelfde croissant bij pakweg Panos ziet liggen als bij zijn eigen bakker die laatste een bijzonder slechte indruk maakt.

Nuancering

Anderzijds moeten we niet blind zijn. Er zijn 3000 bakkers in Vlaanderen en in onze ogen zijn dat allemaal ondernemers met een eigen visie en aanpak die afhankelijk van de context waarin ze werken (klanten, eigenheid, concurrentie en lokale omgeving) andere keuzes maken. Onder druk van verschillende factoren worden soms compromissen gemaakt voor het randassortiment (donuts, muffins, e.d.). Is dat goed? Wij denken van niet. Maken alle ambachtelijk bakkers compromissen? Absoluut niet! Een vraag als 'hoe warm is de warme bakker' is dan ook bijzonder moeilijk te nuanceren.

Ho maar!

Wat we echter wel met de grootste overgave weerlegd hebben is de claim van de industrie dat ook zij ambachtelijk zouden zijn. Wij vinden dat jouw fierheid als echte vakman aangetast wordt wanneer iedere nacht eigen en verse producten bakken en afwerken gelijkgesteld wordt aan bandwerk.

> Naar de Inspecteur De Caluwé 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws