Bakkers Vlaanderen op de radio

Algemeen

29-03-2013

Inspecteur Decaluwť van radio2 vroeg zich af hoe warm de warme bakker nog is. Wij mochten het komen uitleggen natuurlijk.

Ons standpunt

Ons standpunt is duidelijk. We zijn ervan overtuigd dat de kracht van de bakker in het ambachtelijke ligt en dat hij zich zo als artisanale bakker kan onderscheiden van de industrie.

Laat het duidelijk zijn dat als een klant dezelfde croissant bij pakweg Panos ziet liggen als bij zijn eigen bakker die laatste een bijzonder slechte indruk maakt.

Nuancering

Anderzijds moeten we niet blind zijn. Er zijn 3000 bakkers in Vlaanderen en in onze ogen zijn dat allemaal ondernemers met een eigen visie en aanpak die afhankelijk van de context waarin ze werken (klanten, eigenheid, concurrentie en lokale omgeving) andere keuzes maken. Onder druk van verschillende factoren worden soms compromissen gemaakt voor het randassortiment (donuts, muffins, e.d.). Is dat goed? Wij denken van niet. Maken alle ambachtelijk bakkers compromissen? Absoluut niet! Een vraag als 'hoe warm is de warme bakker' is dan ook bijzonder moeilijk te nuanceren.

Ho maar!

Wat we echter wel met de grootste overgave weerlegd hebben is de claim van de industrie dat ook zij ambachtelijk zouden zijn. Wij vinden dat jouw fierheid als echte vakman aangetast wordt wanneer iedere nacht eigen en verse producten bakken en afwerken gelijkgesteld wordt aan bandwerk.

> Naar de Inspecteur De Caluwé 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  20ste editie Belgian Corporate Video Festival
>>> 18-02-2019
Op 6 juni 2019 vindt de 20ste editie van het Belgian Corporate Video Festival plaats in Kinepolis Brussel. Ook dit jaar kunnen de beste corporate videoís verschillende awards winnen in uiteenlopende categorieŽn.

 Beroep  Alternatieve granen - desembroden - gekoelde degen
>>> 13-02-2019
Alimento organiseert op 12 maart een full option opleiding. MichaŽl, Ludovic en Guido zullen tijdens deze opleiding een combinatie doen van deze verschillende technieken en producten.

 Algemeen   Alimento is op zoek naar een nieuwe Opleidingsadviseur Bakkerij
>>> 04-02-2019
Heb jij een hart voor Opleiding en Voeding? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat!

> Alle nieuws