Bakkers Vlaanderen op de radio

Algemeen

29-03-2013

Inspecteur Decaluwť van radio2 vroeg zich af hoe warm de warme bakker nog is. Wij mochten het komen uitleggen natuurlijk.

Ons standpunt

Ons standpunt is duidelijk. We zijn ervan overtuigd dat de kracht van de bakker in het ambachtelijke ligt en dat hij zich zo als artisanale bakker kan onderscheiden van de industrie.

Laat het duidelijk zijn dat als een klant dezelfde croissant bij pakweg Panos ziet liggen als bij zijn eigen bakker die laatste een bijzonder slechte indruk maakt.

Nuancering

Anderzijds moeten we niet blind zijn. Er zijn 3000 bakkers in Vlaanderen en in onze ogen zijn dat allemaal ondernemers met een eigen visie en aanpak die afhankelijk van de context waarin ze werken (klanten, eigenheid, concurrentie en lokale omgeving) andere keuzes maken. Onder druk van verschillende factoren worden soms compromissen gemaakt voor het randassortiment (donuts, muffins, e.d.). Is dat goed? Wij denken van niet. Maken alle ambachtelijk bakkers compromissen? Absoluut niet! Een vraag als 'hoe warm is de warme bakker' is dan ook bijzonder moeilijk te nuanceren.

Ho maar!

Wat we echter wel met de grootste overgave weerlegd hebben is de claim van de industrie dat ook zij ambachtelijk zouden zijn. Wij vinden dat jouw fierheid als echte vakman aangetast wordt wanneer iedere nacht eigen en verse producten bakken en afwerken gelijkgesteld wordt aan bandwerk.

> Naar de Inspecteur De Caluwé 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Online veilingen bakkerswinkels
>>> 20-05-2019
VH Auctions organiseert begin juni vier online veilingen ter verkoop van een industriŽle bakkerij met 8 winkelpunten.

 Algemeen   Brochure 'Zelfstandige worden'
>>> 20-05-2019
Om kandidaat-ondernemers te helpen de oprichting van een onderneming tot een goed einde te brengen, heeft de Algemene Directie K.M.O.-beleid van de FOD Economie de informatiebrochure "Zelfstandige worden" geschreven.

 Algemeen   Ontdek de kracht van corporate video voor uw bedrijf
>>> 07-05-2019
Wilt u weten wat videocommunicatie voor uw bedrijf kan betekenen? Kom dan op donderdag 6 juni 2019 naar het Belgian Corporate Video Festival in Kinepolis Brussel.

> Alle nieuws