Bakkers Vlaanderen doet mee aan 30 dagen voedselwinst

Algemeen

27-10-2015

Iedere Vlaamse consument verspilt gemiddeld tussen de 18 en 26 kilogram voedsel per jaar. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw klanten minder voedsel verspillen. Download hier de affiche!

In november loopt er een bewustmakingscampagne rond voedselwinst en het herbruiken van goederen. De Vlaamse Overheid daagt iedereen uit om 30 dagen lang zo weinig mogelijk voedsel weg te gooien én om dingen te delen.

De campagne helpt je klanten met tips en tricks om hun koo(p)(k)gedrag beter te kunnen inschatten, te koken met restjes en te experimenteren met klassieke en minder voor de hand liggende bewaartechnieken. Ook brood krijgt in deze campagne een plaats met o.a. tips om broodrestjes te verwerken in heerlijke gerechten. Daarom steunt onze federatie deze campagne volledig en hopen we dat ook jij je steentje bijdraagt en jouw klanten stimuleert om mee te doen aan deze actie.

Je kan de affiche hier downloaden om eventueel op plasma schermen te projecteren. Alle info over de campagne kan je terugvinden op www.30dagen.be en bekijk ook zeker eens de tips op Bakkersinfo.