Bakkers schenken 5.400 euro voor Music for Life

Oost-Vlaanderen

20-12-2017

Bakkers Oost-Vlaanderen ontwikkelde speciaal voor Music for Life een boezembrood, ten voordele van borstkankeronderzoek van het UZ Gent.

Het boezembrood is een bruin brood van 600 gram in de vorm van vrouwenborsten, afgebakken door 2 bolletjes deeg van 350 gram tegen elkaar te plaatsen en juist voor het bakken te bloemen.

De actie kreeg heel wat aandacht: zo mocht bakker Luc Welvaert uit Nevele het brood bij Studio Brussel en Radio 2 komen voorstellen en dook hij op in verschillende journaals en kranten. Het brood kostte 3 euro, waarvan telkens een halve euro naar het onderzoek ging. “Ik speelde al langer met het idee om iets te doen voor de Warmste Week, die dit jaar naar Oost-Vlaanderen kwam (Wachtebeke, nvdr.)”, vertelt Luc, die ook voorzitter is van de Deinse bakkersbond. “Iedere Oost-Vlaamse collega kon zich inschrijven om deel te nemen.”

Op 18 december ging Luc Welvaert samen met collega’s Luc De Boey en Dirk Van der Sypt de voorlopige cheque afgeven op het evenement te Wachtebeke. Het filmpje is te zien op Facebook. “Tot dusver hebben we 5.400 euro, maar dit zal nog oplopen tot meer dan 7.000 euro dankzij de inbreng van firma’s en tegoeden van enkele collega’s. Het definitieve bedrag komt in een volgende editie van Onze Passie. Onze missie is geslaagd, we zijn heel tevreden. Bedankt aan iedereen die zijn steentje bijgedragen heeft!”

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws