NIEUWS

Grote veranderingen in het aansprakelijkheidsrecht: Wat moet je weten en doen?

Vanaf 1 januari 2025 treedt in België vernieuwde aansprakelijkheidswetgeving in werking, met ingrijpende veranderingen voor alle ondernemers. Deze nieuwe regels hebben invloed op zowel nieuwe als lopende contracten.
Lees verder...

Betwisting van de belastingverhoging van 10%

Kreeg jij ook een automatische belastingverhoging met 10 % (tot 200 %) geserveerd, gewoon omdat je per ongeluk een fout maakte in je belastingaangifte? Bakkers Vlaanderen stelt hiervoor gestandaardiseerde sjablonen ter beschikking. Download hier!
Lees verder...

Gratis opleiding veiligheid en preventie voor bakkers

Met de gratis OiRA-tool kan je makkelijk risicoanalyses voor jouw bakkerij uitvoeren, preventieve maatregelen treffen en een actieplan opstellen. Wees voorbereid op een controle van de FOD Arbeid en volg onze gratis opleiding.
Lees verder...

Communiceer ook over eiwitten & brood in uw winkel!

Je kunt er niet omheen: eiwitten. Ze zijn onmisbaar voor een gezond en fit lichaam. In twee sneetjes volkorenbrood zit al meer eiwit dan in een ei. Communiceer ook over eiwitten & brood in uw winkel!
Lees verder...

Einde fiscaal bakkersforfait in zicht

Vanaf 1 januari 2028 verdwijnen vrijwel alle forfaitaire belastingregelingen. Het is verstandig om nu alvast een vergelijking te maken tussen uw huidige situatie en de nieuwe regels.
Lees verder...

Lonen verkooppersoneel PC 201 aangepast met 2%

Op 1 oktober 2024 werden de lonen voor PC 201 aangepast met 2 % ingevolge indexatie.
Lees verder...

Campagne over de nieuwe regelgeving rond ergonomie op het werk en de preventie van MSA

Op 25 mei 2024 is een nieuwe wetgeving rond ergonomie op het werk in werking getreden, die gericht is op de preventie van musculoskeletale aandoeningen (MSA). Deze regelgeving heeft een directe impact op sectoren waar fysiek belastend werk veel voorkomt,
Lees verder...

Gouden croissant 2025: schrijf je in!

Voor de derde keer organiseert Les Ambassadeurs du Pain "De Golden Croissant". Dit tweejaarlijkse evenement vindt plaats tijdens "Saveurs & Métiers" in Namen, op maandag 3 februari 2025. Inschrijven kan tot 10 januari.
Lees verder...

5 Heerlijke herfst taartrecepten: Taarten bakken voor de koudere dagen

Of je nu een ervaren bakker bent of nieuw in de keuken, deze recepten zijn ontworpen zodat iedereen van het herfstseizoen kan genieten. Aarzel niet om te experimenteren met smaken en ingrediënten.
Lees verder...

Pure passie voor het ambacht

Warme bakkers zijn gedreven ambachtslieden met een diepe liefde voor hun vak. Alex Michiels is al 28 jaar bakker en ondernemer bij bakkerij D’ijse in Huldenburg en weet als geen ander hoe elke dag opnieuw optimaal te presteren.
Lees verder...