Bakkers geven 4500 euro voor kankerpreventie

West-Vlaanderen

13-12-2012

De campagne van Bakkers Oost- en West-Vlaanderen is afgelopen. Niet minder dan 40.000 borstengebakjes werden in oktober verkocht. Heel knap resultaat!

In oktober sloegen de Oost- en West-Vlaamse bakkers de handen in elkaar en zamelden 4.500 euro in voor 'Kom op tegen kanker'. Het geld werd ingezameld door het verkopen van borstvriendelijke gebakjes. 

Bakkers Vlaanderen voorzitter, Eddy Van Damme: " We hebben geen seconde getwijfeld om mee te werken aan de actie. We zijn er dan ook bijzonder trots op. Het toont nogmaals dat bakkers niet alleen lekker brood bakken, maar zich ook sociaal engageren."

En dat deden ze inderdaad, maar liefst 40.000 boules de berlin of speciaal ontworpen borstgebakjes werden verkocht. Een deel van de verkoopprijs werd opzij gezet voor 'Kom op tegen kanker', 4.500 euro in totaal.

In België worden elke dag 25 vrouwen geconfronteerd met de diagnose borstkanker. Met de slogan 'Laat naar je borsten kijken' willen de iniatiefnemers van de actie het nut van borstkankerscreenings onder de aandacht brengen.

 v.l.n.r. Pedro Ameel, Hendrik Rommelaere, Luc De Boey, Sanne Maes (Vlaamse liga voor kankerbestrijding), Eddy Van Damme, Luc Vandenbulcke    

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   De nieuwe werkbaarheidscheque: hoe werkt die precies?
>>> 06-08-2019
Word je geconfronteerd met medewerkers die gedemotiveerd zijn, last hebben van overmatige stress of het werkplezier kwijt zijn? Hoe moet je daar als werkgever mee omgaan?

> Alle nieuws