b.akkerbrood bij Limburgse bakkers

Limburg

 Een eenvoudig, maar geniaal idee 

23-03-2012

Van akker tot bakker, zonder onnodige tussenstappen, volledig lokaal geproduceerd en enkel te koop bij de ambachtelijke bakker.

In heel Limburg kunnen bakkers nu het b.akkerbrood bakken. Uniek aan dit broodje is dat de hele productie in de provincie Limburg gebeurt. Letterlijk van akker tot bakker. Een duurzaam concept en een geweldige stimulans voor de lokale economie. 

b.akkerbrood

Het b.akkerbrood is een korte-ketenproduct: van akker tot bakker zonder onnodige tussenstappen. Het graan wordt geteeld door Haspengouwse landbouwers, gemalen door een lokale molenaar en de Limburgse bakkers verwerken het tot een lekker brood. Het aantal kilomter dat van graan tot brood afgelegd wordt, is dus erg klein waardoor de CO2 beperkt wordt.  

Label

B.akkerbroden krijgen daarom het label KORTWEG NATUUR. Het label staat voor een product dat lokaal geteeld, verwerkt en verkocht wordt en bovendien de fauna en flora een handje helpt.

Het b.akkerbrood is een project van het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (www.rlh.be). Meer informatie over het b.akkerbrood en de verkooppunten:
> zie www.kortwegnatuur.be