Bakker Lemahieu maakt beste polderpistolet

Oost-Vlaanderen

 We hebben klanten laten meedenken en proeven 

27-03-2013

Bakkersbond Sint-Niklaas organiseerde de wedstrijd 'beste polderpistolet' ter promotie van de Wase bakkers.

De Koninklijke Bakkersbond van Sint-Niklaas en omliggende daagde onlangs haar leden-bakkers uit om de ‘beste polderpistolet’ te maken. De winnaar uit 10 inzendingen werd gisteren bekendgemaakt. Bakker Sebastiaan Lemahieu uit Sint-Gillis-Waas mag zijn pistolet op basis van écht Waas poldermeel de beste noemen!

Tien bakkers gingen de uitdaging aan en presenteerden gisteren hun creatie in taverne Den Antus in Sint-Niklaas. Een jury met onder meer actrice Dani Heylen uit poldergemeente Kieldrecht en Eddy Van Damme, voorzitter van Bakkers Vlaanderen, kreeg de eer de pistolets te proeven en te beoordelen op uitzicht, smaak, originaliteit, structuur en rentabiliteit.

Heel fier

Van alle pistolets werd uiteindelijk die van bakkerij De Boey Finesse uit de Kerkstraat in Sint-Gillis-Waas als beste verkozen. Bakker Sebastiaan Lemahieu (31) nam 1,5 jaar geleden de bakkerij over. "Ik heb echt mijn werk gemaakt van deze pistolet. Ja, ik wilde graag winnen. Ik heb me vooral aan de basis van een goede pistolet gehouden. Ik heb de pistolet wat meer tijd gegund, zodat hij wat kleiner is uitgevallen en heb er echte boter aan toegevoegd. We hebben ook de klanten laten meedenken en proeven. Dit is een echte 'polderse boterpistolet' geworden waar ik heel fier op ben."

Het winnende recept van de Wase polderpistolet wordt door de andere bakkers overgenomen en is vanaf dit weekend te koop in de deelnemende bakkerijen.

Ook polderbrood

Een halfjaar geleden lanceerde de Koninklijke Bakkersbond van Sint-Niklaas en omliggende het gloednieuw streekproduct ‘Waas polderbrood’. Dat is een egaal, lichtgrof brood dat op een ambachtelijke manier wordt gemaakt. De belangrijkste grondstof voor het brood, de tarwe, is geteeld door landbouwers op de zware, Wase poldergronden in Kieldrecht, Verrebroek en Prosperpolder. Bij de Molens van Temse wordt de tarwe vervolgens op traditionele manier vermalen tot meel. Naast een brood is er nu dus ook een pistolet met de Wase tarwe!

Bron: Persgroep Publishing

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   Bij de bakker inkopen doen met eigen verpakking
>>> 06-08-2019
Door de bewustwording rond de overdaad aan wegwerpverpakkingen, ontstaat er een trend bij consument om met eigen verpakking inkopen te doen. Kan dit eigenlijk wel?

> Alle nieuws