Attente bakker waarschuwt: “Reclameronselaars actief”

Antwerpen

01-08-2018

Malafide reclameronselaar TVV is weer actief in Antwerpen. Dat heeft de attente bakker Kris Van Calster (53) zélf ondervonden. “Ik speelde ei zo na 977 euro kwijt. Nu wil ik mijn collega’s waarschuwen.”

Kris Van Calster, die in de Londenstraat op het Eilandje een bakkerij heeft, werd per brief aangemaand om zich dringend bij het ‘Centraal Handelsregister’ te registreren. Kris moest zijn bedrijfsgegevens controleren, zijn btw-nummer aanvullen en het document ondertekend terugzenden. Daarna zou hij ook nog eens 977 euro moeten betalen.


”De brief zag er officieel uit”, zegt Kris. “Mijn bedrijfsnaam en -tak waren juist, net als mijn adres, telefoonnummer. Er stond ook een Europees wetsartikel bij vermeld. Helemaal onderaan de brief stonden de gegevens van de firma Tele Verzeichnis Verlag (TVV) uit Hamburg. Toen gingen de alarmbellen af.”

Oplichting

“Ik ging te rade bij de Bakkersunie en de belastingdiensten in Brussel”, gaat Kris verder. “Oplichting, zeiden ze daar. Ik mocht zeker niks terugsturen of betalen. Nu wil ik mijn collega-handelaren waarschuwen: scheur de brief meteen in stukken.”

Kris is lang niet de enige die door ‘reclameronselaar’ TVV, die op de zwarte lijst van de FOD Economie staat, wordt benaderd. Unizo waarschuwde onlangs nog voor de hun malafide praktijken. “Heel wat ondernemers hebben al veel geld verloren aan de beproefde misleidingstruc. Wie de brief ondertekend terugzendt, ziet de kleine lettertjes over het hoofd en heeft zich zonder te beseffen verbonden aan een reclamecontract van drie jaar.” 

Bron: Het Laatste Nieuws 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw Eén-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   De nieuwe werkbaarheidscheque: hoe werkt die precies?
>>> 06-08-2019
Word je geconfronteerd met medewerkers die gedemotiveerd zijn, last hebben van overmatige stress of het werkplezier kwijt zijn? Hoe moet je daar als werkgever mee omgaan?

> Alle nieuws