Antwerpse bakkers op de Bollekesfeesten

Antwerpen

13-08-2014

Ook dit jaar zal het tijdens de Bollekesfeesten niet ontbreken aan lekkers uit de eigen streek. Bakkers Vlaanderen/Antwerpen (S.U.) tekent alvast present.

De Antwerpse bakkers op de Bollekesfeesten; het is een traditie die met veel enthousiasme in ere gehouden wordt. Voorzitter Guido Van de Velde en zijn ploeg (ex-) bakkers maken honderden bezoekers blij met vers gebakken Handjes en Roggeverdommekes. En voor de traditionele handjesworp beklimmen de bakkers zelf het grote podium. Het feest wordt vandaag, donderdag 21/8, afgetrapt. 

Voorzitter Guido Van de Velde vertelt in het magazine van de Bollekesfeesten: "Voor het Bollekesfeest gaan we vol aan de bak. We bakken 1.500 kraakverse croissants en A-speculazen voor het gratis ontbijt op zondag. En tijdens de handjesworp gooien we meer dan 15.000 chocolade Antwerpse handjes in het publiek. Onze bakkers laten hun ambacht ook live zien. Bezoekers volgen van bloem tot bakoven hoe Antwerpse handjes en Roggeverdommekes gemaakt worden. Ja, het Bollekesfeest is werkendag voor ons, maar het is met veel liefde en plezier. De nieuwsgierige blikken en het contentement als mensen hun tanden zetten in al het lekkers dat we maken, daar doen we het voor."

We hadden het zelf niet beter kunnen zeggen.

Bollekesfeest: van 21/8/2014 tot en met 24/8/2014

> Meer info