Antwerpen koekenstad in de spotlight

Antwerpen

21-01-2014

In februari wordt 'Antwerpen Koekenstad' officieel gelanceerd met een o.a. een tentoonstelling, ontdekkingsroutes, en tekenwedstrijd. Mmmm, lekker evenement.

Vorig jaar was er al de Antwerp Chocolate Week die erg gesmaakt werd: 22 Antwerpse chocolatiers ontvingen samen een kleine 10.000 proevers. In overleg met de chocolatiers en Bakkers Vlaanderen/Antwerpen werd beslist om het project dit jaar verder uit te breiden onder de titel “Antwerpen Koekenstad”.

Wat?

Op 25 januari wordt de aftrap gegeven met de officiële opening van de expo door burgemeester De Wever in het centraal station. Op 1 februari start de eerste etappe met een pateekesweek. Op 15 februari volgt de chocoladeweek

Antwerps handje op de tekentafel

In de aanloop naar het evenement werd een succesvolle tekenwedstrijd georganiseerd. Iedereen kon een eigen ontwerp indienen voor het Antwerps handje, de trots van de stad. Check zeker de ontwerpen. Er zitten enkele avontuurlijk inzendingen bij. Het winnende ontwerp zal verschijnen op een tijdelijke verpakking van het Antwerps Handje. Dat wordt bij voorbaat een collectors-item!

De heer Bernard Proot, Antwerps patissier en chocolatier met internationale faam, is ambassadeur van Antwerpen Koekenstad.

De Antwerp Chocolate Week en de Antwerp Pateekes week zijn proeverroutes van lekkers bij chocolatiers, patissiers, koffiehuizen en bakkerijen. De tentoonstelling Antwerpen Koekenstad bevat historische informatie over Antwerpen als Koekenstad en loopt zes weken in het Centraal Station van Antwerpen. 

Antwerpen Koekenstad is een organisatie van de studenten Marketing van de Karel de Grote Hogeschool.

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw En-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 BIBAC PLUS   BIBAC PLUS: ontdek de nieuwste ontwikkelingen van jouw ambacht
>>> 06-08-2019
Binnen 7 weken is het zover: van zondag 22 tot en met woensdag 25 september gooit BIBAC PLUS zijn deuren open in Antwerp Expo!

> Alle nieuws