Antwerpen koekenstad: een wereld van koekjes en chocolade

Antwerpen

31-01-2017

Voor het vierde jaar op rij kan u via de Antwerp Pateekes Week een proeverroute bij patissiers volgen. We verzekeren u dat u ook dit jaar weer aangenaam verrast zal worden tijdens uw zoektocht naar de lekkerste pateekes van Antwerpen…

Antwerpen Koekenstad dompelt u onder in een wereld van koekjes en chocolade. Dit beleeft u in een tentoonstelling, twee ontdekkingsroutes - de Antwerp Chocolate Week en de Antwerpse Pateekesweek - en een Antwerpse Handjes-tekenwedstrijd. 

Patissiers staan niet stil en proberen steeds om innovatief en creatief uit de hoek te komen met moderne technieken en nieuwe producten. De Antwerp Pateekes Week is dan ook de ideale gelegenheid voor de patissiers om jullie eens flink te verwennen. Deze editie staat in het thema van innovatie in pateekes.

Een van die innovaties gebeurt ongetwijfeld in de chocoladepatisserie. Producten worden in een ander jasje gestoken: éclairs, cupcakes, enz. en worden aangeboden in verschillende smaken en kleuren. De consument zoekt continu beleving.

Patissiers spelen graag in op seizoensgebonden producten. Zo zal je tijdens de winterperiode meer chocolade in jouw patisserie terug vinden dan in de zomer, waar meer met fruit gewerkt wordt. Daar tegenover staan de klassiekers zoals Foret Noir (foto), een taart met chocoladebiscuit, chocolademousse, griottines en met slagroom of de Samba, een taart met duo van melk- en pure chocolademousse met een dun laagje biscuit.

Maar patissiers verleggen constant hun grenzen. Heb je al eens gehoord of geproefd van de Ambiorix? Deze bestaat uit guanaja chocolademousse, panna cotta, compote van frambozen en woudvruchten, chocoladebiscuit en cookie crumble. Welke je ook kiest, we zijn er zeker van dat je ervan zal smullen! 

PROGRAMMA 

  • Antwerp Pateekes Week: van vrijdag 3 februari tot en met zondag 12 februari 2017
  • Antwerp Chocolate Week: van vrijdag 3 maart tot en met zondag 12 maart 2017

www.antwerpenkoekenstad.be
 

Nieuwsoverzicht

 Ondernemer  Kamal Kharmach helpt ondernemers in nieuw Eén-programma
>>> 07-08-2019
Binnenkort starten de opnames van het nieuwe programma De zaak met Kamal Kharmach. Daarin trekt Kamal naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan, en gaat hij samen met hen op zoek naar een oplossing.

 WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER   Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!
>>> 07-08-2019
Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

 Algemeen   De nieuwe werkbaarheidscheque: hoe werkt die precies?
>>> 06-08-2019
Word je geconfronteerd met medewerkers die gedemotiveerd zijn, last hebben van overmatige stress of het werkplezier kwijt zijn? Hoe moet je daar als werkgever mee omgaan?

> Alle nieuws